8 مورد از اصلی ترین عوارض بوتاکس

آیا بوتاکس عوارض خطرناک دارد؟

8 مورد از اصلی ترین عوارض بوتاکس

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

درمان با دیسپورت و به دنبال آن عوارض دیسپورت یک نگرانی برای کسانی است که بوتاکس را برای درمان یا جوانسازی استفاده می کنند. تقریبا کسی نیست که در مورد اثرات قابل توجه بوتاکس صورت در جوانسازی چیزی نداند. علاوه بر آن بوتاکس در درمان برخی بیمار ها مانند دیستونی دهانه رحم (cervical dystonia)، میگرن (Migraine) و درمان اسپاسم گردن استفاده می شود. کسی که بوتاکس انجام می دهد، باید به خوبی در مورد عوارض بوتاکس و روش های جلوگیری از آن بداند تا بتواند به صورت ایمن از نتیجه ی بوتاکس صورت لذت ببرد. در این مقاله در مورد عوارضی صحبت می کنیم که ممکن است بعد از بوتاکس خط اخم، خنده، اندوه، پیشانی، چروک های پنجه کلاغی، خطوط بانی، گردن و چانه اتفاق بیفتد. همچنین به شما می گوییم که چگونه می توانید از عوارض بوتاکس جلوگیری کنید. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

عوارض بوتاکس و روش های جلوگیری یا درمان آن

از همین حالا به شما می گویم که عوارض بوتاکس به صورت کلی بسیار ملایم و موقتی هستند. درواقع بوتاکس برای پزشکان آموزش دیده یک تزریق راحت است و نیاز به آماده سازی خاصی ندارد. اما واکنش های خطرناکی هستند که به ندرت اتفاق می افتند و لازم است برای آنها اقدامات پیشگیرانه و درمانی در نظر گرفته شود. البته تزریق بوتاکس در صورتی ایمن است که توسط پزشک و در کلینیک های معتبر انجام شود تا به خوبی مشاوره شوید و ریسک های احتمالی برطرف شوند. همچنین باید توجه کنید که اگر شما باردار یا شیرده باشید و یا به پروتئین شیر گاو حساسیت داشته باشید، پزشک به شما توصیه می کند که بوتاکس نکنید. در ادامه در مورد تمامی عوارض بوتاکس و روش های جلوگیری از آن صحبت می کنیم.

  • درد ملایم، کبودی و تورم:

شما به هر ناحیه از پوستتان سوزن بزنید، ممکن است پوستتان ملتهب و به مرور کبود شود. علت این است که یک رگ خونی پاره شده است و خون در ناحیه ی تزریق تجمع پیدا می کند. به همین دلیل همیشه به مراجعه کنندگان توصیه می کنیم که قبل از تزریق بوتاکس در مورد داروهای مصرفی خود با پزشک کلینیک صحبت کنند. چراکه بعضی داروها می توانند باعث رقیق شدن خون شوند و لخته شدن خون در محل زخم را به تاخیر بیندازند.

اگر شما مجبور هستید این دارو های رقیق کننده ی خون را به علت بیماری زمینه ای خود مصرف کنید، در مورد قطع آن قبل و بعد از بوتاکس با پزشکتان مشورت کنید. اما اگر داروی شما مکمل، مانند مکمل ها جنسینگ و جینکوبیلوبا، یا مسکن های غیر استروئیدی مثل بروفن است، باید آنها را از حدود یک هفته قبل و تا بهبود زخم بوتاکس قطع کنید.

همچنین باید سیگار، قلیان و الکل را از روز قبل و تا بعد از بوتاکس قطع کنید تا احتمال بروز کبودی در پوست کاهش پیدا کند. اگر صورتتان کبود و متورم شد، با استفاده از کیسه ی یخ و بالا نگه داشتن سر می توانید زودتر این تورم را برطرف کنید. به علاوه فعالیت زیاد و تعریق بیش از حد می تواند با افزایش جریان خون باعث کبودی بیشتر شود. بهترین کار این است که تا بهبود کامل پوست از بوتاکس، تا جای ممکن استراحت کنید و فعالیت شدید نداشته باشید.

تزریق بوتاکس درد چندانی ندارد. اما اگر از بابت درد نگران هستید، می توانید قبل از تزریق از کرم های بی حسی استفاده کنید یا از حدود یک ساعت قبل مسکن بخورید.

  • علائم شبه آنفولانزا:

درصد کمی از افراد ممکن است بعد از بوتاکس تب کنند و علائم مشابه سرماخوردگی از خود نشان دهند. این علائم ممکن است در بازه ی یک ماهه بعد از تزریق بوتاکس اتفاق بیفتد و معمولا ملایم است. راه حل درمان این عارضه ی بوتاکس، علائم درمانی است. برای کاهش تب و درد از استامینوفن استفاده کنید. اگر سرفه می کنید دارو های خلط آور و استفاده از بخور گرم کمک کننده هستند. همچنین به یاد داشته باشید که در دوران سرماخوردگی بدن به شدت آب از دست می دهد. به همین دلیل پوست خشک می شود و توانایی ترمیم کمی پیدا می کند. پس تا جای ممکن آب بنوشید یا غذا های آبکی بخورید و استراحت کنید تا هرچه زودتر خوب شوید.

  • سردرد:

بعضی افراد بعد از تزریق بوتاکس پیشانی دچار سردرد می شوند. علت دقیق این عارضه ی بوتاکس هنوز مشخص نیست. بعضی ها عقیده دارند که ممکن است تماس سوزن با استخوان باعث درد شود. بعضی دیگر هم می گویند ممکن است بعضی ناخالصی های داخل بوتاکس و یا انقباض شدید یکی از ماهیچه ها چنین حالتی ایجاد کند. در هر صورت شما می توانید با استفاده از مسکن هایی مثل استامینوفن درد را کاهش دهید.

  • یبوست و حالت تهوع:

باز هم درصد کمی از افراد ممکن است دچار چنین حالتی شوند. یبوست و حالت تهوع بعد از بوتاکس ملایم است و قبل از دو هفته بهبود پیدا می کند. در هر صورت شما می توانید با افزایش مصرف آب، میوه و سبزیجات و در کل فیبر رژیم غذایی، و ورزش های ملایم در طول روز، باعث فعالیت روده و بهبود یبوست و حالت تهوع شوید.

  • خشکی دهان:

بعضی افراد ممکن است بعد از بوتاکس و تا چند روز احساس کنند که دهانشان خشک شده است. به طور مثال نمی توانند به راحتی آب دهانشان را قورت دهند و یا حس خشکی در گلو دارند. این عارضه نادر است و بعد از چند روز خوب می شود. اما اگر برایتان ناخوشایند است، می توانید مرتب آب بخورید و یا از آدامس بدون قند استفاده کنید.

  • افتادگی پلک:

یکی از عوارض نادر بوتاکس افتادگی پلک است. البته در کشور ما بخاطر انجام بوتاکس در آرایشگاه ها یا توسط افراد غیر متخصص، این عارضه شیوع بیشتری دارد. خصوصا اینکه شما باید قبل از بوتاکس به خوبی در مورد سابقه ی پزشکی تان با پزشک صحبت کنید. اگر در گذشته سابقه ی فلج بلز یا آسیب شدید به صورت داشته اید، پزشک قبل از بوتاکس آن ها را نظر می گیرد. حتی میزان حساسیت پوست شما و دارو های مصرفی تان موثر است. پس قبل از درمان این عارضه، باید به فکر پیشگیری از آن باشید.

افتادگی پلک ناشی از بوتاکس، معمولا در شرایطی اتفاق می افتد که بوتاکس به شیوه ی ناصحیح و در نواحی پیشانی و بین دو ابرو انجام شود. در نتیجه سم بوتولینوم به جای اینکه تنها ماهیچه های خط اخم یا پیشانی را هدف قرار دهد، به سمت ماهیچه های نازک پلک گسترش پیدا می کند و آن ها ریلکس می شوند.

افتادگی پلک همان لحظه ایجاد نمی شود. بلکه ممکن است حدود یک تا سه هفته طول بکشد تا پلک ها افتاده شوند. این عارضه موقتی است و خود به خود خوب می شود.

اما اگر بینایی فرد تا حد زیادی تحت تاثیر قرار بگیرد یا از لحاظ زیبایی تحمل این حالت را نداشته باشد، می تواند با روش هایی افتادگی پلک را زودتر درمان کند. به طور مثال با ماساژ ماهیچه ی اطراف چشم، باز و بسته کردن مداوم چشم ها، بعضی قطره های چشمی منقبض کننده عضلانی یا استفاده از امواج الکتریکی و مغتاطیسی، می توانیم درمان را سرعت دهیم. برای درمان عارضه ی افتادگی پلک خودسرانه عمل نکنید و حتما زیر نظر پزشک باشید.

  • اختلال در بینایی:

چنین عوارضی زمانی ایجاد می شود که بوتاکس توسط فرد غیر متخصص و در ناحیه ی خطرناک اطراف چشم اتفاق بیفتد. به طور مثال تزریق بوتاکس در خطوط پنجه کلاغی، پیشانی و خط اخم می تواند عضلات پلک و غدد اشکی را مختل کند. در نتیجه ی اختلال در پلک ها، ممکن است تعداد دفعات پلک زدن کاهش پیدا کرده و چشم ها خشک شوند. یا اینکه اگر غدد اشکی درگیر شوند، احتمال کاهش یا افزایش ترشحات توسط آنها وجود دارد. حتی دید دوتایی یا تاری در دید هم گزارش شده است.

این عوارض هم موقتی هستند و بعد از گذشت چند ماه با متابولیزه شدن سم از بین می روند. بهترین کار برای کنترل چنین عارضه ای پیشگیری از آن است. ناحیه ی دور چشم حساس است و باید چنین تزریقاتی حتما توسط پزشکی انجام شود که نسبت به آناتومی صورت اطلاع داشته باشد. برای درمان عوارض مربوط به ناحیه ی حساس چشم خودسرانه عمل نکنید. حتما تحت نظر پزشک باشید.

  • اختلال در بلع:

این هم یک عارضه ی نادر است که می تواند در نتیجه ی بوتاکس نواحی نزدیک دهان ایجاد شود. اگر تزریق به شیوه ی اشتباهی صورت بگیرد، ممکن است ترشحات بزاق فرد کاهش پیدا کند و عضلات دهان نتوانند به خوبی کار بلع را انجام دهند. این حالت حدود 2 تا 10 روز بعد از بوتاکس اتفاق می افتد و خود به خود خوب می شود. نکته ی مهم این است که در طی این زمان از غذا های آبکی و متراکم مانند اسموتی استفاده کنید تا هم راحت بلعیده شوند و هم داخل گلو نپرند.

:منابع

https://www.bridgetownaesthetics.com/blog/botox-reactions/

https://www.usdermatologypartners.com/blog/can-botox-cause-droopy-eyelids/#:~:text=In%20most%20cases%2C%20droopy%20eyelid,wear%20off%20after%20a%20while.

https://www.ophthalmologytimes.com/view/dry-eye-considered-rare-complication-after-botulinum-toxin-injections

https://www.drabramson.com/news/can-i-have-a-reaction-to-my-botox/#:~:text=Trouble%20Swallowing%2C%20or%20Dysphagia,2%2D10%20days%20of%20treatment.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *