سلولیت چیست؟

درباره لکه های سلولیتی چه می دانید

سلولیت چیست؟

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

پوستی صاف و شفاف آرزوی بیشتر خانم هاست. آنها دوست دارند به راحتی لباس های کوتاه بپوشند و اعتماد به نفسشان را افزایش دهند. اما یکی از دلایلی که باعث می شود این رویا خراب شود، سلولیت است. اما سلولیت چیست؟ سلولیت به خودی خود بیماری نیست و هیچ خطری برای بدن ندارد. حالتی که بیشتر در خانم های دارای زمینه ی ژنتیکی و با اضافه وزن اتفاق می افتد. زندگی بی تحرک و بارداری ریسک بروز سلولیت را بیشتر می کند. در این مقاله در مورد اینکه سلولیت چیست و چگونه و در چه افرادی به وجود می آید صحبت  می کنیم. همچنین در ادامه می گوییم که آیا سلولیت قابل درمان یا پیشگیری است یا خیر. شما می توانید سوالات خود را در بخش کامنت از دکتر داروساز مجموعه بپرسید. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

منظور از سلولیت چیست؟ چه افرادی به سلولیت دچار می شوند؟

در حالت طبیعی زیر لایه های پوست بافت چربی قرار دارد. از بین این چربی بافت پیوندی عبور می کند تا پوست را به بافت ماهیچه ای زیرش متصل کند. در واقع سلول های چربی فضای محدودی را اشغال کرده اند. اگر بافت چربی افزایش پیدا کند، می تواند به بافت پیوندی نگهدارنده فشار وارد کند و باعث بروز ظاهر پوست پرتقال یا بافت پنیر روی پوست شود. به این حالت برآمده و فرورفته ی پوست سلولیت گفته می شود که بیشتر در ران ها، باسن و شکم اتفاق می افتد.

این تصور که فقط خانم های چاق سلولیت می گیرند اشتباه است. اما سلولیت بیشتر در خانم ها ایجاد می شود چراکه به نسبت آقایان بافت چربی بیشتری در زیر پوست خود دارند. به علاوه تجمع چربی بعد از بلوغ در خانم ها بیشتر در ران و باسن اتفاق می افتد. این مکان ها محل های رایج بروز سلولیت هستند. با این همه خانم های لاغر و با زمینه ی ژنتیکی هم ممکن است به همچین حالتی دچار شوند. حتی ممکن است سلولیت در پوست سینه و بازو هم ایجاد شود.

سلولیت چیست؟به نقل از healthline سلولیت به خاطر تفاوت در توزیع بافت چربی، ماهیچه و بافت پیوندی در خانم ها بیشتر از آقایان اتفاق می افتد. به نظر می رسد سلولیت 80 تا 90 درصد از خانم ها را در درجات مختلف دچار می کند.

شدت سلولیت به چه مواردی بستگی دارد؟

شدت سلولیت در افراد مختلف متفاوت است. به طور مثال اگر فردی سلولیت خفیف داشته باشد، ممکن است با نیشگون گرفتن پوست ران متوجه این ظاهر پوست پنیری شود. اما در افراد با سلولیت شدید، بدون فشار به پوست ظاهر سلولیت دیده می شود.

اگر فردی از اعضای خانواده پوست سلولیت دار داشته باشد، سایر اعضا با احتمال بیشتری به سلولیت دچار می شوند. فعالیت کم در طول روز و بارداری می تواند ریسک بروز سلولیت را بیشتر کند.

حتی فعالیت هایی که سلامت پوست را به خطر می اندارند می توانند به طور غیر مستقیم باعث بروز سلولیت شوند. چراکه پوست صاف برای حفظ ظاهر خود نیازمند خون رسانی صحیح، سم زدایی مناسب با سیستم لنفاوی و توانایی کلاژن سازی است. کسانی که سیگار می کشند، مشروبات الکلی مصرف می کنند، رژیم غذایی صحیحی ندارند و بعضا به اختلالات هورمونی دچار هستند ریسک بیشتری برای ایجاد سلولیت دارند.

روش های درمان سلولیت چیست؟

تمامی درمان ها، چه موضعی و چه جراحی، درمان قطعی برای سلولیت نیستند. خصوصا بخاطر ذات سمج این حالت پوست، باید مدام تمدید شوند تا بتوانند به صورت قابل توجهی ظاهر سلولیت را تغییر دهند. کرم های موضعی معمولا حاوی مواد تحریک کننده ی جریان خون یا سفت کننده ی پوست هستند. این درمان ها می توانند با افزایش جریان خون به پوست، باعث بهبود ظاهر پوست شوند. یا اینکه با خاصیت مرطوب کننده و دارا بودن موادی مثل رتینول، پوست را سفت تر و شاداب تر کنند. در نتیجه می توانند تا حدی ظاهر سلولیت را تغییر دهند و باعث سلامت بیشتر بافت پوست و جلوگیری از بدتر شدن آن شوند.

علاوه بر موارد بالا انجام فعالیت هایی به صورت روتین می تواند در بهبود ظاهر سلولیت موثر باشد:

    • برس خشک

در این روش به وسیله ی یک برس و بدون ماده ی دیگر، در حرکات دورانی و از پایین به بالا باید پوست را مالش دهید. یادتان باشد در جاهایی که پوست نازک تر است فشار را کم کنید و در بخش های ضخیم تر فشار را افزایش دهید. در نتیجه این حرکات دورانی، جریان خون افزایش پیدا می کند و مواد زائد به راحتی توسط سیستم لنفاوی خارج می شوند.

    • اسکراب بدن

یکی از روش های جوانسازی پوست اسکراب بدن است. شما می توانید از دانه های آسیاب شده ی قهوه به تنهایی یا در ترکیب با روغن های مفید برای پوست استفاده کنید. به طور مثال می توانید دانه های قهوه را با روغن زیتون یا نارگیل مخلوط کنید و در حرکات دورانی و در حمام روی پوست خود مالش دهید. با این کار پوست لایه برداری می شود و پوست سالم تر و سفت تری به وجود می آید.

    • درمان سلولیت با جراحی

درمان سلولیت با جراحی نسبت به درمان های موضعی اثربخشی بیشتری دارد. البته همانطور که گفتیم درمان قطعی برای سلولیت نیست. شما باید در کنار روش های تهاجمی درمان سلولیت که در زیر گفته ایم، توسط کرم های موضعی یا ماساژ و اسکراب ظاهر جدید پوست خود را برای مدت بیشتری حفظ کنید. به علاوه حتما باید لایف استایل نادرستی که باعث آسیب به بافت پوست می شود کنار بگذارید.

    • سابسیژن

روشی است که علاوه بر درمان سلولیت، برای رفع جای جوش فرورفته هم استفاده می شود. در واقع با سوزن کوچکی به نام کانولا که در زیر پوست کشیده می شود، الیاف کلاژنی که باعث ظاهر نامناسب پوست شده اند از بین می روند. در نتیجه پوست صاف تر به نظر می رسد.

    • روش QWO

اولین روش تزریقی برای درمان سلولیت که تائیدیه ی سازمان غذا و داروی آمریکا را گرفته است، روشی به نام QWO می باشد. در این روش آنزیم هایی به داخل پوست باسن تزریق می شوند که می توانند کلاژن هایی که سفت شده اند و ظاهر چربی های پوست را به هم ریخته اند تخریب کند. در نتیجه بافت های پیوندی منعطف تری ساخته می شود و نحوه توزیع چربی بهبود پیدا می کند.

    • لیزر درمانی

درمان دیگری که تائیدیه ی سازمان غذا و دارو را دارد استفاده از لیزر است. در این روش برش کوچکی در پوست ایجاد می شود و پروب لیزر به زیر سطح پوست کشیده می شود تا بتواند با گرمایی که آزاد می کند کلاژن سازی را تحریک کند. در نتیجه از ضخامت لایه ی چربی هم کاسته می شود و بافت پوست به طور کلی سالم تر به نظر می رسد.

    • درمان سلولیت با لیزراستفاده از امواج و کلاژن ساز ها

روش های دیگری هم هستند که بدون بریدن پوست و تنها با استفاده از امواج رادیویی، مادون قرمز، الکترومعناطیسی و … کلاژن سازی را تحریک می کنند و در کاهش چربی زیر پوست موثر هستند. تا در نتیجه ی آن، پوست بافت منعطف و ظاهر صاف تری پیدا کند.

پیشگیری از سلولیت با تغییر لایف استایل

اگر سوالتان این است که روش های پیشگیری از سلولیت چیست؟ بدانید لایف استایل شما یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. لایف استایل یا سبک زندگی ما تاثیر زیادی بر سلامت پوست و موی ما دارد. و مهم است که بدانید لایف استایل مناسب برای پیشگیری از سلولیت چیست. اگر شما با عادت های روزانه تان مسیر را برای فرآیند های چربی سازی، تخریب بافت کلاژن، تضعیف جریان خون و کاهش تخلیه ی لنفاوی، التهاب مزمن، رادیکال های آزاد و گلیکاسیون باز کنید، مسیر ایجاد سلولیت هم باز می شود. شما می توانید با کار های زیر خود را از عوامل آسیب زای محیطی حفظ کنید و کاری کنید پوست سفت تری داشته باشید:

  • میزان قند مصرفی خود را کاهش دهید.

مصرف زیاد قند و شکر در طول روز نه تنها باعث ایجاد گلیکاسیون در بافت پیوندی می شود، بلکه با تبدیل اضافی قند به بافت چربی، سلولیت تشدید پیدا می کند. در فرآیند گلیکاسیون مولکول های قند به رشته های کلاژن اتصال پیدا می کند و ساختار آن ها را به هم می ریزد.

  • ورزش کنید.

انجام ورزش با افزایش جریان خون و خونرسانی به پوست، مواد مغذی بیشتری به سلول های پوست می رساند. همچنین چربی سوزی در کنار عضله سازی، پوست را سفت تر می کند. خصوصا ورزش هایی مثل پیاده روی یا دویدن روی سربالایی برای کاهش ظاهر سلولیت موثر هستند.

  • آب، میوه و سبزیجات بیشتر بخورید.

خصوصا میوه های قرمز رنگ، سرشار از ماده ای آنتی اکسیدان به نام آنتوسیانین هستند که می توانند آسیب های اکسیداتیو رادیکال های آزاد را از بین ببرند و با فرآیند گلیکاسیون مقابله کنند. علاوه بر آن نوشیدن آب بیشتر در طول روز به سم زدایی از بدن کمک می کند تا مواد آسیب زا از آن خارج شوند.

  • عادت کنید که پوست خود را ماساژ دهید.

با ماساژ پوست و تحریک جریان خون و لنف، سم زدایی از بدن با سرعت بیشتری انجام می شود و مواد مغذی خون خود را به سلول های پوستی می رسانند.

  • الکل، سیگار و نمک را تا جای ممکن کاهش دهید.

این موارد نه تنها آسیب های بعضا جبران ناپذیری به پوست وارد می کنند، بلکه با کاهش آب بدن رطوبت پوست را کمتر می کنند. پوستی که رطوبت ندارد قدرت ترمیم هم پیدا نمی کند و کدر و خشک می شود.

  • اگر دلیل مهمی برای استفاده از قرص های ضد بارداری ندارید آن ها را قطع کنید.

استروژن موجود در قرص های ضد بارداری باعث تحریک ساخت چربی های زیر پوستی می شود. افزایش این چربی ها و در عین حال کاهش جریان خون به پوست، شرایط را برای بروز سلولیت در ناحیه ی باسن، ران ها و … فراهم می کند.

کلام آخر:

پوست صاف و شفاف قبل از اینکه باعث اعتماد به نفس شما شود نشان دهنده ی سلامت شماست. افرادی که به سلولیت دچار هستند پوستی آسیب دیده دارند که خصوصا بعد از چاقی، بارداری یا عدم تحرک زیاد ایجاد شده است. این افراد اگر خود را در ریسک سلولیت می بینند، باید حتما با روش های پیشگیری از سلولیت به سلامت کلی بدن خود و ظاهر پوستشان کمک کنند. اگر هم سلولیت روی پوست آنها ایجاد شده است ابتدا باید متوجه شوند که سلولیت چیست و به چه علت ایجاد می شود. در مرحله ی بعدی باید از بدتر شدن آن جلوگیری کنند و سپس به دنبال روش های درمانی جراحی یا غیر جراحی برای کاهش ظاهر سلولیت باشند.

 

:منابع

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulite/symptoms-causes/syc-20354945#:~:text=Anatomy%20of%20cellulite-,Anatomy%20of%20cellulite,%2C%20hips%2C%20buttocks%20and%20abdomen.

https://www.healthline.com/health/cellulite

https://www.plasticsurgery.org/news/blog/plastic-surgery-treatments-to-eliminate-cellulite

https://www.aad.org/public/cosmetic/fat-removal/cellulite-treatments-what-really-works#:~:text=Subcision,that%20you%20see%20with%20cellulite.

https://www.grossmandermatology.com/body-treatments/cellulite/subcision/#:~:text=What%20is%20Subcision%3F,main%20side%20effect%20is%20bruising.

https://www.lipotherapeia.com/the-peach-factor-blog/how-to-get-rid-of-cellulite

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *