لک های پوست صورت چگونه به وجود می آیند
هر نوع تغییر رنگی روی پوست مخصوصا لک صورت، آزار دهنده و ناراحت کننده است. اما بسیاری از این لک ها با روش های درمانی از بین می روند. لک های صورت به دلایل مختلف به وجود می آیند. لک های ملاسما، لک های قهوه ای، خال های مادرزادی، کک و مک، لک های بارداری، اگزما، لکه های سفید روی پوست و آکنه و بسیاری از دیگر انواع لک ها که ممکن است در طول زمان در چهره شما به وجود بیایند.
درمانهای مختلفی از درمانهای خانگی تا لیزر لک برای از بین بردن اینها وجود دارد. اما در مرحله اول باید با انواع لک ها و علت به وجود آمدن آنها آشنا شویم تا درمان مناسبی هم برای آن پیدا کنیم. اگر با مشکل لک صورت مواجه هستید حتما این مطلب به شما کمک می کند. لطفا با دقت بخوانید.
اینجا به کسانی که واقعا ناامیدانه به پوستشان نگاه می کنند می گویم. در مواردی حتی پزشکان متخصص به شما می گویند لک صورتتان از بین نمی رود!!! ولی به تجربه شخصی که دارم رجوع می کنم و می دانم که برای اکثریت قریب به اتفاق لک ها می توان روش های درمانی اتخاذ کرد.
کافی است به جای درست و پزشک مناسب مراجعه کنید و مشاوره درست بگیرید.
انواع لک های پوست کدامند
لک ها بنا به دلایل مختلفی به وجود می آیند، برخی از آنها به شکل ژنتیکی فعال می شوند و گاهی به دلیل آفتاب و یا درمان بیماری هایی که ممکن است یک فرد در مدت زمان زندگی اش تجربه کند. هر کدام با خصوصیت های متفاوت و یک میزان مقاومت به درمان پدید می آیند. لک هایی که تنها با یک هفته درمان دارویی به کلی از بین می روند و لک های مقاومی مانند ملاسما که ممکن است تا سالها فرد را درگیر کند. دسته بندی این لک ها در اینجا آورده شده است.
آکنه
یکی از شایعترین مشکلات پوستی، آکنه است. آکنه زمانی به وجود می آید که سبوم (چربی)، باکتری یا کثیفی فولیکول های مو را مسدود می کند. جوش ها، دانه های سر سیاه یا سر سپید از انواع لک های آکنه هستند. گاهی اوقات آکنه به لک های تیره، جوش و یا زخم بر روی پوست منجر می شود که اینها هم از لک های پوست صورت محسوب می شوند. استرس و تغییرات هورمونی ظاهرا از مواردی هستند که می توانند در تشدید آکنه موثر باشند.
پاپول
پاپول یا سفت دانه به دانه های سفت و کوچک توپری گفته می شود که زیر پوست تشکیل می شوند. رنگ پاپول ممکن است از صورتی و رنگ پوست تا قهوه ای متفاوت باشد. قطر این ضایعه تا 1 سانت ممکن است باشد.
برخی اوقات به جوش ها هم پاپول (Papules) گفته می شود، دلایلی مثل اگزما و درماتیت یا بثورات آبله مرغان تا زونا و پسوریازیس ممکن است به تشکیل سفت دانه ها منجر شود. به ضایعات بزرگتر لوحک یا plaque گفته می شود.
آکنه ندولار
جوش ندولار یا آکنه ندولار یک نوع آکنه شدید است که در لایه های عمیق تری از پوست تاثیر می گذارد، جوش های چرکین و دردناک ایجاد می کند و در صورت، پشت و قسمت های دیگری از بدن ظاهر می شود.
لکه های پیری
این لکه ها اکثرا در اثر بودن در معرض آفتاب اتفاق می افتند و اکثرا افراد بالای 50 سال را درگیر می کند ولی می تواند در افرادی با سن کمتر هم اتفاق بیافتد. این لکه ها هیپرپیگمانتاسیون یا هایپرپیگمانتاسیون هم گفته می شوند.
پوسچول
پوسچول ها سطوح برآمده روی پوست هستند که پر از چرک یا مایع های عفونی هستند، تاول های آبله مرغان، جوش های سر سفید از این دسته جوش ها هستند. بیماری هایی مانند رزاسه و گال می تواند باعث پوسچول شود.
موهای فرو رفته
زمانی ک شما از روش هایی مانند اپیلاسیون، موچین یا اصلاح استفاده می کنید تا موهای زائد را از بین ببرید می تواند این مشکل به وجود بیاید. یکی از روش هایی که می توانید برای رفع موهای زائد استفاده کنید و درد کمتر، هزینه کمتر، کیفیت بهتر و در در عین حال عوارض کمتری را تجربه کنید روش لیزر موهای زائد است. در همین سایت مقالات زیادی را برای لیزر رفع موهای زائد آورده ایم. می توانید آنها را مطالعه کنید.
لکه های مادرزادی در پوست
این نوع لکه ها در بدو تولد در بدن نوزاد وجود دارند، معمولا لک های شرابی رنگ سالمون و همانژیوم بعد از مدتی از بین می روند ولی خال های مادرزادی معمولا تا آخر عمر با فرد همراه هستند. لکه های مادرزادی از لکه های شرابی رنگ تا خال های سیاه از رنگ ها و در سایز های مختلفی ظاهر می شوند.
سرطان پوست
انواع مختلفی از سرطان پوست وجود دارد، زمانی که سلولهای پوست به شکل غیر عادی شروع به رشد کنند و این مسئله به دیگر قسمت ها هم سرایت کند، سرطان پوست به وجود می آید. لکه های سرطانی در پوست شکل های مختلفی دارند، از اشکال نا منظم با رنگ های تیره تا دلمه های قرمز رنگ یا زرد رنگ.
در نهایت تشخیص سرطان پوست فقط به عهده پزشک است و قبل از آزمایشات و انجام پاتولوژی تشخیص سرطان از روی ظاهر لکه ها انجام نمی شود.
انواع سرطان پوست از این دسته ها هستند
-
- سرطان سلول پایهای (BCC)
- کارسینوم سلول-سنگفرشی (SCC)
- ملانوما
- سرطان پوستی غیر ملانومی (NMSC)
کیست پوستی
کیست ها به شکل نقاط برآمدگی بر روی پوست ظاهر می شوند. زمانی که چربی، هوا، مایع یا کراتین در یک توده یا بافت گرد جمع شوند کیست به وجود می آید. این کیستها اغلب خوش خیم هستند و مشکلی برای بیمار ایجاد نمی کنند ولی به هر شکل آنها هم در دسته بندی لک صورت و پوست قرار می گیرند و به عنوان مشکلات پوستی آزار دهنده هستند.
تبخال
ویروس هرپس سیمپلکس، ویروسی است که باعث ایجاد تبخال لب و تبخال تناسلی می شود. هرپس سیمپلکس 1 تبخال لب و هرپس سیمپلکس 2 باعث تبخال تناسلی است. که از طریق بزاق دهان و همچنین تماس جنسی منتقل می شوند.
وقتی این تبخال تخلیه می شود یک دلمه یا زخم زرد رنگ و یا قرمز رنگ در محل باقی می ماند تا زمانی که از بین برود و بهبود بیابد.
ALT: هرپس سیمپلکس عامل تبخال لب و لک قرمز رنگ به جا مانده از آن است
هایپر پیگمانتاسیون
وقتی ملانین در پوست به میزان زیادی تولید شود، پوست دچار لک های تیره می شود. به این مسئله هایپرپیگمانتاسیون گفته می شود. دلایل ایجاد این لک ها
-
- قرارگیری در معرض نور خورشید
- اسکار و آکنه
- تغییرات هورمونی در بدن مانند دوران بارداری
علت های ایجاد لک صورت چیست
لک های صورت در شرایط مختلفی ممکن است به وجود بیاید. از جمله ویروس های خاصی مانند ویروس آبله و ویروس هرپس سیمپلکس، عفونت ها، استفاده از برخی داروها، ژنتیک، تحریکات پوستی در اثر نور خورشید و برخی دیگر موارد که در اینجا ذکر کرده ایم باعث لک صورت می شود.
قرارگیری در معرض نور خورشید
نور خورشید محرک تشکیل ملانین و همین طور برخی مشکلات دیگر پوستی است. اشعه فرابنفش خورشید (uv) به پوست آسیب جدی وارد می کند و هایپرپیگمانتاسیون یا برخی دیگر، مسائلی هستند که در مواجهه با اشعه مضر خورشید پدید می آیند.
چربی های اضافه بر روی پوست و منافذ مسدود شده
زمانی که چربی بر روی پوست جمع می شود، مثلا در موقع بلوغ و منافذ پوست مسدود شده باشند چربی ها راهی برای خروج از پوست پیدا نمی کنند و به شکل جوش و لک نمایان می شوند. این مورد در دوران بلوغ نمود بیشتری دارد و بهتر است که از روش های پاکسازی پوست برای جلوگیری از جمع شدن چربی استفاده کنید.
مطالب مرتبط با پاکسازی پوست، روش مراقبت از پوست در جوانی و روتین پوستی کره ای را بخوانید.
دیدگاهتان را بنویسید