6 دلیل مهم زیاد شدن موهای زائد و پرمویی

چرا پرمو میشویم

6 دلیل مهم زیاد شدن موهای زائد و پرمویی

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

چرا موهای زائد زیاد می شود؟

موهای زائد از بچگی همراه ما هستند؛ با این حال بعد از دوران بلوغ، و با ترشح هورمون های جنسی رشد بیشتری دارند و از حالت کرکی به موهایی ضخیم تبدیل می شوند. این شرایط ظاهر پرمویی ایجاد می کند که برای بعضی افراد غیر قابل تحمل است. ولی چرا موهای زائد زیاد میشود؟

هیرسوتیسم یا پرمویی موقعی اتفاق می افتد که این موهای زائد بیشتر از حد معمول رشد کرده و حالت ضخیم و بلند پیدا می کنند. خصوصا؛ در نواحی ای که مختص مردان است. قسمت هایی پایین صورت و گردن، قفسه سینه، اطراف ناف، بین ران ها و کمر از این قسمت ها هستند. اگر شخص بخواهد با روش هایی مثل لیزر موهای زائد آنها را از بین ببرد؛ باید حتما علت ایجاد موهای زائد زیاد را هم، رفع کند. به این شکل بهترین نتیجه را می گیرد. در این مطلب در مورد دلایل زیاد شدن موهای زائد و نحوه تشخیص و درمان آن صحبت می کنیم.

برای اطلاعات بهتر درباره رفع موهای زائد، به مقاله “لیزر موهای زائد چیست” مراجعه کنید.

دلیل زیاد شدن موهای زائد hirsutism

نه تنها آقایان هورمون مردانه دارند؛ بلکه خانم ها هم مقادیری از این هورمون ها در بدن خود دارند که یک مطلب کاملاً طبیعی محسوب می شود. زمانی که به هر علت، این تعادل به هم می خورد و مقدار هورمون های مردانه یا آندروژن در بدنشان بالاتر برود؛ شروع به نشان دادن علائمی می کنند. این علائم در افراد مختلف و با توجه به بیماری زمینه ای آنها متفاوت است.

چرا موهای زائد زیاد میشود

شش علت که می توانند باعث رشد بیش از اندازه ی موهای زائد شما باشند؛ اینها هستند:

  • ژنتیک
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • چاقی
  • مصرف دارو های خاص
  • سندرم کوشینگ
  • تومور

1- ژنتیک عامل پرمویی

ژنتیک چیزی است که تمامی صفات ما را مشخص می کند. به همین علت برخی ویژگی های ظاهری بدن هم از والدین به ارث می رسند. در بعضی نژاد ها میزان موهای زائد بیشتر و مشخص تر از سایر نژاد هاست. این حالت بیماری محسوب نمی شود و باید روش های موجود از بین بردن موهای زائد، مثل لیزر، اپیلاسیون، بند و… را برایش به کار برد. اگرچه لیزر موهای زائد، اقتصادی و اثربخش تر است. به هر حال این یکی از دلایلی است که می توانیم در جواب چرا موهای زائد زیاد میشود بدهیم.

2- سندرم تخمدان پلی کیستیک

میلیون ها خانم در سرتاسر جهان دچار این بیماری هستند. سندرم تخمدان پلی کیستیک علت شناخته شده ای ندارد. با این حال شایع ترین علت اینکه -چرا موهای زائد داریم-  یا همان hirsutism است. در این بیماری کیست های کوچکی در تخمدان شروع به تشکیل شدن می کنند؛ به نحوی که در میزان ترشح هورمون ها ی جنسی اختلال ایجاد می شود و خانم شروع به نشان دادن علائمی می کند. علائمی مثل

  • افزایش رشد موهای زائد در نواحی فک و گردن، سینه ها، شکم، کمر و ران؛
  • پریود های نامنظم؛
  • ریزش مو؛
  • افزایش وزن؛
  • خستگی و تغییر خلق و خو؛
  • مشکلات خواب؛
  • درد لگن و سردرد
  • و حتی ناباروری را می توان زنگ خطر برای سندروم پلی کیستیک دانست.

با این که علت دقیق این بیماری شناخته شده نیست، به نظر می رسد که خانم هایی که زمینه ژنتیکی این حالت را دارند و بدنشان نسبت به هورمون انسولین مقاومت پیدا کرده است؛ بیشتر در معرض این بیماری هستند.

سندروم پلی کیستیک و پرمویی

برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، ترکیبی از کرم ها و اقدامات پوستی، و همچنین درمان های دارویی مورد نیاز است.

بیشتر بدانید:

مقاومت به انسولین در سندروم پلی کیستیک

لیزر در سندروم پلی کیستیک

 

3- چاقی دلیلی برای پرمویی

در بدن افراد چاق، نسبت به هورمون انسولین مقاومت وجود دارد. یعنی سلول های بدن به همان میزان انسولین موجود در خون پاسخ نمی دهند و بدن مجبور به ساختن انسولین بیشتری می شود. در نتیجه ی این حالت، میزان ترشح هورمون های مردانه هم بیشتر است و شاهد علائمی مثل پرمویی خواهیم بود. برای بهبود این شرایط، باید فرد با تغییر عادات غذایی و انجام ورزش، وزن خود را در محدوده ی مجاز کنترل کند.

4- مصرف دارو های خاص

((به نقل از مایو کلینیک، بعضی داروها هستند که می توانند باعث بروز پرمویی شوند. این دارو ها شامل ماینوکسیدیل یا روگائین؛ پردنیزون؛ دانازول، که برای درمان خانم هایی که اندومتریوز دارند استفاده می شود؛ تستوسترون (آندروژل، تستیم)؛ و دی هیدرواپی آندروسترون است. اگر شریک شما از محصولات موضعی حاوی آندروژن ها استفاده می کند، ممکن است شما هم بخاطر تماس پوستی با او تحت تاثیر قرار بگیرید.))

ارتباط بین سندروم پلی کیستیک و پرمویی چیست

استروئید های آنابولیک هم از جمله داروهایی هستند که ممکن است برای برخی افراد توسط پزشک تجویز شوند.‌ بعضی اوقات این استروئید ها برای ساختن حجم بیشتر ماهیچه و بالا بردن توان بدنی مورد سوء استفاده ی ورزشکاران قرار می‌گیرند. با این کار فرد نه تنها شاهد رشد بیش از اندازه ی موهای زائدش می شود، بلکه علائم دیگری مثل صدای مردانه، ریزش مو، آکنه ی شدید و التهاب کلیتوریس ممکن است در خانم های مصرف کننده دیده شود. بنابراین پرموئی حاصل از این موضوع، با کنترل داروهای مصرفی انجام می شود.

5- سندرم کوشینگ

در بدن افرادی که به مدت طولانی در معرض استرس هستند؛ به میزان زیادی هورمون استرس یا کورتیزول ترشح می شود و در نتیجه احتمال ابتلا به سندرم کوشینگ در آنها زیاد است. هورمون کورتیزول، مانند هورمون انسولین، محرک ترشح هورمون های مردانه یا آندروژن است.

این سندرم علائمی مثل افزایش وزن، قرمزی و پف کردگی صورت، گردن بوفالو شکل، ضعف دست و پا، خطوط چاقی لاغری بزرگ و بنفش و به راحتی کبود شدن پوست دارد. در چنین شرایطی باید با مراجعه ی هرچه سریع تر به پزشک، دارو درمانی را شروع کنید.

6- تومور

به ندرت ممکن است که توموری در غدد آدرنال یا تخمدان خانم ها، با ترشح سطح بالای هورمون مردانه، علت بروز هیرسوتیسم باشد.

در کنار مواردی که تا اینجا گفته شد؛ بعضی بیماری ها مثل آکرومگالی یا هایپرپلازی مادرزادی غده آدرنال، از بیماری هایی هستند که به ندرت ممکن است علت پرمویی بدن فرد باشند.

تشخیص هیرسوتیسم

افزایش رشد موهای زائد از اولین نشانه هایی است که خود فرد متوجه آن می شود و بخاطر آن به پزشک مراجعه می کند. به علاوه با توجه به علت زمینه ای که احتمال دارد مسبب رشد موی زائد باشد، علائم دیگری هم در مراجعه کننده دیده می شود. پزشک در کنار بررسی علائم، معمولا با انجام تست هایی مثل آزمایش خون و تصویری برداری با اولتراسوند و اشعه ی ایکس، تشخیص نهایی را داده و دارودرمانی را شروع می کند.

تشخیص هیرسوتیسم

روش های درمان پرمویی

با توجه به دلایلی که برای زیاد شدن موهای زائد گفتیم، برای از بین بردنشان باید مجموعه ای از درمان ها را به کار بگیریم. اگر این پرمویی به علت بیماری به وجود آمده باشد؛ مراجعه به پزشک و درمان به موقع، باعث بهبود علائم بیمار می شود. در کنارش با انجام کارهایی مثل لیزر، می توان به راحتی این حجم از موهای زائد را از بین برد. برای اطلاعات بیشتر در مورد خدمات لیزر موهای زائد در کلینیک بلفی، اینجا کلیک کنید.

 

:منابع

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hirsutism/symptoms-causes/syc-20354935#:~:text=Hirsutism%20

https://www.healthline.com/health/excessive-or-unwanted-hair-in-women#outlook

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hirsutism/symptoms-causes/syc-20354935#:~:text=Hirsutism%20

https://www.circlehealthgroup.co.uk/health-matters/womens-health/5-possible-causes-of-excess-facial-and-body-hair

https://www.webmd.com/women/guide/hirsutism-hair-women

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *