7 تا از عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد خطرناک است؟

7 تا از عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

تنها روش رفع دائمی موهای زائد، لیزر آنهاست. اما مانند هر اقدام کلینیکی دیگر، باید به عوارض لیزر موهای زائد هم دقت کنیم. اکثر افراد بدون هیچ عارضه ای لیزر می کنند. اما در بعضی ها، خصوصا پوست های تیره، ممکن است عوارض وجشتناک لیزر موهای زائد دیده شود. در هر صورت چیزی که به شدت از ریسک این عوارض می کاهد مشخص است. وجود دستگاههای با کیفیت تر و اپراتور ماهرتر.

امروزه دستگاه های متنوعی از جمله پرایم لیزر با سیستم های متفاوت وارد بازار شده اند. هر کدام از این سیستم ها، به طور مثال سیستم لیزر الکساندرایت، لیزر ان دی یاگ یا لیزر دایود، برای طیف مشخصی از نوع پوست طراحی شده اند. همچنین مشاوره ی قبل از لیزر و انجام لیزر موهای زائد زیر نظر پزشک متخصص، نگرانی های شما را به شدت کاهش می دهد. در این مقاله در مورد عوارض متداول، و عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد و راه های مقابله با آن صحبت می کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

برای اطلاعات بیشتر به مقاله “لیزر موهای زائد چیست” مراجعه کنید.

عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

در حالت طبیعی بیشتر افراد تا حدود حداکثر سه روز بعد از لیزر مو، مقداری حساسیت پوست دارند. به طور مثال پوستشان ممکن است مقداری قرمز و تحریک پذیر باشد. به همین علت است که توصیه می شود تا زمان رفع التهاب صبر کنید و به پوست خود فشار نیاورید. بعد از آن می توانید لباس های تنگ بپوشید، به باشگاه بروید و یا حمام آب گرم بگیرید. اما درصد کمی از  افراد هستند که دچار عوارض شدید لیزر موهای زائد می شوند.

ضمنا شما می توانید از این عوارض در امان باشید. به مقاله نکات بعد از لیزر موهای زائد بروید، آنجا روشهای مناسب برای اینکه لیزر به شما عوارض ندهد را، گفته ام.

عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد

نکته امیدبخش اینکه حقیقتا عارضه ی وحشتناکی وجود ندارد. معمولا این عوارض لیزر مو که شدید تر هستند علت های مشخصی دارند. با رفع این علت ها می توانیم با خیال راحت لیزر کنیم. به طور مثال مراجعه به یک کلینیک معتبر می تواند ما را از بابت رعایت اصول بهداشتی، تکنیسین حرفه ای، نظارت پزشک و مشاوره های قبل و بعد لیزر مطمئن کند. همچنین رعایت نکات قبل و بعد از لیزر مو های زائد (لینک آن را سه خط بالاتر گذاشته ام) به شدت در کاهش عوارض موثر است.

1. سوختگی و تاول:

این عارضه ی لیزر موهای زائد زمانی ایجاد می شود که اپراتور دستگاه را متناسب با نوع پوست مراجعه کننده تنظیم نکرده باشد. در نتیجه پوست تحمل این شدت انرژی را ندارد و می سوزد. سوختگی در همان لحظه مشخص نیست؛ بلکه با فاصله از زمان لیزر اتفاق می افتد. یکی از راه های تشخیص سوختگی، مشخص بودن شات های لیرز روی پوست است. برای پیشگیری از این حالت حتما باید به مراکز معتبری که زیر نظر پزشک هستند مراجعه کنید. همچنین بعد از لیزر به نکات بعد از لیزر موهای زائد توجه کنید تا احتمال بروز التهاب در پوست کاهش پیدا کند. برای درمان سوختگی باید تا زمان رفع جای آن، از کرم های ضد سوختگی و در صورت لزوم از کورتون های موضعی استفاده کنید.

لیزر باعث سوختگی وحشتناک می شود؟

 

بروز تاول هم بیشتر در کسانی است که بعد از لیزر به درستی از پوست خود مراقبت نکرده اند. به طور مثال ناحیه ی لیزر شده را بدون ضدآفتاب یا پوشش دیگری در معرض نور خورشید قرار داده اند. این کار پوست را چندین برابر ملتهب تر می کند.

2. عفونت پوستی:

اگر پوست شما از قبل زخم باشد و یا اینکه در حین لیزر زخم شود؛ احتمال عفونت هست. بهترین راه پیشگیری از بروز این حالت این است که از اپراتور بخواهید روی بخش زخم شده ی پوست شما را لیزر نکند. اگر هم پوست شما به حدی حساس بود که در حین لیزر زخم شد، زخم را تمیز کرده و بپوشانید.

بعضی افراد که دچار بیماری های مقعدی مثل هموروئید هستند؛ بهتر است لیزر خط باسن را تا زمان رفع مشکل اصلی انجام ندهند. لیزر با انرژی خود می تواند زخم را بدتر کند و در صورت عدم رسیدگی مناسب، منجر به عفونت شود.

نکته ی مهم این است که شما نباید برای رفع عفونت خودسرانه دارو مصرف کنید. آنتی بیوتیک های مناسب را پزشک بر اساس نوع عفونت تجویز می کند. همچنین احتمال عفونت پوستی در کسانی که قبل از لیزر به صورت طولانی در معرض خورشید قرار گرفته باشند بیشتر است. البته بهداشت محیط کلینیک هم به شدت موثر است. پس سعی کنید به کلینیک های معتبر و مجوز دار مراجعه کنید تا احتمال عوارض لیزر موهای زائد کمتر شود.

3. عود تبخال و زگیل تناسلی:

ویروس تبخال و زگیل تناسلی به صورت نهفته در بدن وجود دارند. لیزر موهای زائد از مواردی است که می تواند با تحریک بدن باعث عود این حالت شود. برای پیشگیری از این حالت باید قبل از لیزر مو، با پزشک کلینیک در مورد شرایط خود صحبت کنید. پزشک ممکن است به شما داروهای ضد ویروس بدهد تا احتمال بروز این زائده های پوستی را کاهش یابد. همچنین بهتر است اگر به زگیل یا تبخال تناسلی مبتلا هستید؛ از لیزر ناحیه ی بیکینی خودداری کنید. چراکه با این کار احتمال شعله ور شدن بیماری وجود دارد.

4. آسیب به چشم:

این حالت بیشتر برای خود اپراتور ها اتفاق می افتد. این افراد به طور مداوم در حال کار هستند و چشمشان به مرور دچار آسیب می شود. اما جای نگرانی برای مراجعه کننده ای که ماهانه برای لیزر مراجعه می کند نیست. در کلینیک های معتبر به شما عینک مخصوص داده می شود تا از آسیب چشم جلوگیری شود. همچنین اپراتور های آموزش دیده کاملا مراقب هستند تا شات های لیزر نزدیک چشمان شما نباشد. چراکه عارضه ی جدی لیزر موهای زائد به چشم به علت برخورد مستقیم آن با چشم است.

5. ضخیم شدن موهای زائد:

این حالت یک عارضه لیزر موهای زائد است که در حالت عادی اتفاق نمی افتد. موهای ضخیم بعد از چند جلسه لیزر مو به حالت کرکی و نازک در می آیند. اما موهای کرکی اگر لیزر شوند احتمال ضخیم تر شدنشان وجود دارد. برای جلوگیری از این عارضه ی لیزر مو، نباید موهای کرکی را لیزر کنید. اگر هم قصد لیزر نواحی کرکی بدن دارید؛ باید از دستگاه های مخصوص مثل لیزر پرایم لیزر اسپانیا استفاده کنید. این دستگاه ها تکنولوژی جدید تری دارند و برای رفع موهای کرکی هم مناسبند. اگر که موهای کرکی شما بعد از لیزر ضخیم شد، باید دوباره لیزر کنید تا رفع شوند.

به علاوه مطالعات نشان می دهد که پدیده ی هایپرتریکوز یا پرمویی می تواند به علت تنظیمات نامناسب دستگاه هم ایجاد شود. چراکه فولیکول مو انرژی کافی برای از بین رفتن دریافت نکرده است. در نتیجه فولیکول آسیب دیده برای ترمیم مو فعالیت خود را بیشتر می کند و مو ها ضخیم تر از قبل در می آیند. به همین علت است که لیزر مو یک کار تخصصی است و باید در مراکز معتبر و توسط تکنیسین آموزش دیده انجام شود.

6. حساسیت پوستی:

این یک عارضه ی لیزر موی زائد است که به صورت نادر اتفاق می افتد. به طور مثال کسانی هستند که بعد از لیزر پوستشان به شدت قرمز می شود. این قرمزی لزوما روی نواحی شات های لیزر نیست؛ بلکه به صورت گسترده است. همچنین این قرمزی بیشتر در پاها به نسبت دست ها مشاهده می شود.

علت این عارضه ی لیزر می تواند حساسیت و واکنش آلرژیک باشد. در واقع بدن شما به فولیکول های موی آسیب دیده واکنش آلرژیک نشان داده است. در نتیجه سلول های ایمنی روانه ی محل فولیکول ها می شوند و التهاب ایجاد می کنند. علت تمرکز بیشتر این قرمزی در پا این است که فولیکول های موی پاها بزرگ ترند. در نتیجه واکنش آلرژیک شدید تری را شروع می کنند. اگر که بعد از لیزر دچار این حالت شدید؛ باید تا زمان رفع علائم از کرم های ضد التهاب استفاده کنید. مثل پماد زینک و کالندولا. البته کرم های کورتون دار هم برای این شرایط لازم هستند. بهتر است نوع کورتون را پزشک برایتان تجویز کند.

7. تغییر رنگ پوست:

ممکن است بعضی نواحی بدن، بعد از لیزر دچار تغییر رنگ شوند. این تغییر رنگ در پوست های تیره اغلب به صورت بخش های روشن است. البته در پوست های روشن به صورت نواحی تیره تر مشخص می شود.

این عارضه ی لیزر موهای زائد هم موقتی است و با مراقبت از بین می رود. فقط باید حواستان باشد که حتما بعد از لیزر به این نواحی ضد آفتاب بزنید. اگر بخش هایی از بدن شما که قصد لیزرش را دارید در معرض نور خورشید است؛ قبل از لیزر هم ضدآفتاب بزنید.

آیا لیزر موهای زائد خطرناک است؟

اگر مکانیسم کار دستگاه لیزر مو را بهتر بدانیم متوجه می شویم که اینطور نیست. لیزر مو اشعه های متمرکز نور را می تاباند تا توسط رنگدانه ها جذب شود. رنگدانه، هم در مو و هم در پوست وجود دارد. این رنگدانه ها بیشتر در فولیکول های موی تیره متمرکز هستند و در نتیجه نور لیزر، جذب این فولیکول ها می شود. اگر پوست تیره باشد، احتمال جذب اشعه های لیزر توسط پوست هم وجود دارد.

به همین علت است که لیزر مو برای افرادی با پوست روشن و موهای ضخیم و تیره مناسب تر است. البته اکنون دستگاه های پیشرفته تری مانند تکنولوژی ان دی یاگ وارد بازار شده اند. این دستگاه ها می توانند پوست های تیره ی شکلاتی را به راحتی لیزر کنند.

جدا از بحث رنگ پوست، دو عامل دیگر در میزان عوارض لیزر موهای زائد اثرگذار هستند. هرچقدر دستگاه مدت زمان بیشتری روی یک ناحیه از پوست بماند و یا طول موج پایین تری داشته باشد؛ احتمال بروز عارضه بیشتر است.

لیزر موی زائد در بارداری

در بارداری به علت تغییرات هورمون ها ممکن است موهای زائد بدن زیاد تر شوند. در نتیجه خیلی از خانم های باردار به دنبال دستگاه لیزر بدون عارضه می گردند. حقیقتا هنوز هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که لیزر مو در بارداری را ممنوع کند. با این حال به علت اینکه عوارض طولانی مدت لیزر روی جنین بررسی نشده است؛ بهتر است بعد از زایمان لیزر کنید. برای دانستن اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.

آیا لیزر سرطان زا است؟

خیر. اتفاقا خیلی از انواع لیزر برای درمان سرطان های پوستی به کار می روند. هنوز هیچ مدرکی برای اثبات این شرایط وجود ندارد.

آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود؟

اگر نگران این هستید که لیزر نواحی بیکینی یا شکم باعث آسیب به تخمدان شود، نگران نباشید.  حداکثر عمق نفوذ لیزر مو، به ناحیه ی درم پوست است. در نتیجه لیزر نمی تواند به اندام های عمقی مثل تخمدان ها، آسیب بزند.

کلام آخر:

حقیقتا تمامی عوارض لیزر موهای زائد قابل کنترل اند. هرچقدر طول موج دستگاه با دقت بیشتری برای نوع پوست شما تنظیم شده باشد، احتمال بروز عارضه کمتر است. به طور مثال طول موج های الکساندرایت و دایود بیشتر مناسب پوست های روشن ترند. و طول موج ان دی یاگ مناسب پوست های تیره. همچنین رعایت نکات قبل و بعد از لیزر موی زائد به شما کمک می کند از نتیجه ی لیزر مو لذت بیشتری ببرید. پس حتما برای جلوگیری از قرمزی، تاول، زخم، سوختگی، عفونت پوستی، تعییر رنگ پوست و … به نکات بالا توجه کنید. همچنین یک کلینیک معتبر و نظارت پزشک می تواند نگرانی های شما را بسیار کاهش دهد.

:منابع

https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21757-laser-hair-removal

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/laser-hair-removal-side-effects

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *