آیا لیزر مو در قاعدگی باعث نازایی می شود؟

آیا در دوران قاعدگی لیزر موی زائد خطرناک است؟

آیا لیزر مو در قاعدگی باعث نازایی می شود؟

Posted by: دکتر جعفری Comments: 0

یکی از روش های نتیجه گیری بیشتر از لیزر مو، انجام ماهانه و منظم آن است. اما آیا لیزر موی زائد در قاعدگی قابل انجام است و یا اینکه باید جلسات لیزر خود را بخاطر عوارض لیزر در قاعدگی عقب اندازید؟ یا اینکه فقط نباید از بین لیزر بیکینی، دست، پا، صورت، و شکم، لیزر بیکینی را انجام دهید؟ در این مقاله در مورد لیزر مو در دوران قاعدگی، تغییرات هورمون ها در این دوران و روش های کاهش علائم قبل از قاعدگی صحبت می‌کنیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.‌

دوران قاعدگی و عوارض آن

بسیار شنیده ایم که لیزر موی زائد را در حوالی دوران قاعدگی انجام ندهیم. تعدادی فکر می کنند که لیزر مو در قاعدگی ممکن است باعث نازایی شود. یا اینکه پوست را بیشتر مستعد سوختگی می کند. تمام این فرضیه ها بخاطر تغییراتی است که در این دوران در بدن اتفاق می افتد.
سیکل قاعدگی یک چرخه ی 28 روزه است. در دو هفته ی دوم این سیکل میزان هورمون های استروژن و پروژسترن در بدن رو به کاهش می رود. در نتیجه دیواره ی رحم به اندازه ی کافی پشتیبانی نمی شود و خونریزی اتفاق می افتد.
تغییرات هورمون ها روی یکدیگر تاثیر می گذارد و باعث می شود که کل بدن از بالا و پایین رفتن یک هورمون تاثیر بگیرد. به همین دلیل غیر از تغییرات رحم و درد های قاعدگی، علائم زیر هم در نزدیکی دوران پریودی اتفاق می افتد. به مجموعه ی این علائم، علائم قبل از قاعدگی یا PMS گفته می شود:

  • عصبی بودن و کاهش آستانه
  •  حال افسرده
  •  تغییرات سریع خلق و خو
  •  اشتهای زیاد، خصوصا برای مواد قندی و شیرین
  •  بی خوابی
  •  تمرکز ضعیف و کاهش میل جنسی
  •  گوشه گیری
  •  درد ماهیچه و مفاصل
  •  سردرد و خستگی
  •  افزایش وزن بخاطر تجمع آب در بدن
  •  حساسیت سینه به لمس
  •  حساس بودن پوست
  •  نفخ
  •  یبوست یا اسهال
  •  بروز جوش و ….شدت بروز این علائم در افراد مختلف متفاوت است. بعضی خانم ها اصلا متوجه این تغییرات نمی شوند. در حالی که عده ی دیگری به حدی تاثیر می بینند که مجبور به دارودرمانی هستند. دارو درمانی با داروهای ضد افسردگی، ضد بارداری و … انجام می شود و می تواند تا حد زیادی علائم را برطرف کند.

 

لیزر مو در قاعدگی قابل انجام است؟

با توجه به موارد بالا باید گفت که یکی از دلایل اصلی توصیه به تاخیر لیزر در دوران قاعدگی، علائم پیش از قاعدگی است. خانمی که دچار علائم جسمی و روحی روانی PMS شده است، نمی تواند به راحتی درد و تحریک لیزر را تحمل کند. افرادی که علائم شدید دارند بهتر است دارو مصرف کنند و استراحت بیشتری داشته باشند.
اما خانم های دیگری که علائم شدید ندارند، می توانند با استفاده از بی حس کننده ی موضعی، دوری از مواد محرک مانند کافئین و خوردن یک مسکن حدود یک ساعت قبل از لیزر، به راحتی لیزر کنند.
البته لیزر بیکینی بخاطر رعایت بهداشت و اینکه خون محیط مناسبی برای رشد باکتری هاست، بهتر است انجام نشود. همچنین نیاز است که حتما از تامپون یا کاپ قاعدگی استفاده کنید تا خون از داخل واژن خارج نشود.

همچنین اگر عوارض متداول لیزر، مانند قرمزی و التهاب، روی پوست شما نسبتا ماندگاری طولانی مدت دارد، بهتر است لیزر را بعد از قاعدگی شروع کنید. چراکه بعضی از مراجعه کننده های کلینیک می گویند که در دوران قاعدگی قرمزی و تورم فولیکول مو مدت بیشتری روی پوستشان ماندگار است. البته نیازی به نگرانی نیست. چراکه این عوارض شایع و خفیف موقتی هستند و معمولا بعد از 24 تا 48 ساعت از بین می روند.

آیا لیزر مو در قاعدگی باعث نازایی می شود؟

تفاوتی ندارد که شما در دوران قاعدگی باشید یا نه. همیشه این سوال از من پرسیده می شود که آیا لیزر مو، خصوصا در نواحی نزدیک رحم و تخمدان، ممکن است نازایی ایجاد کند؟
در جواب این سوال باید گفت که خیر. لیزر عمق نفوذ بسیار کمی دارد و تنها تا چند میلی متر زیر پوست نفوذ می کند. در نتیجه آسیبی به بخش های تولید مثلی، چه در خانم ها و چه در آقایان، نمی رسد.

روش های کاهش علائم قبل از قاعدگی

همانطور که گفتیم بعضی خانم ها بخاطر نوسانات هورمون ها در دوران پیش از قاعدگی، دچار علائم PMS می شوند. خوشبختانه نه تنها با دارو درمانی می توانیم این علائم را کنترل کنیم، بلکه می توانیم با تغییراتی در سبک زندگی از آنها پیشگیری کنیم.

از محرک های استرس زا دوری کنید: در دوران قبل از قاعدگی ممکن است آستانه ی روحی کاهش پیدا کند. در نتیجه شما باید تا جای ممکن از محرک های استرس زا مانند خواب ناکافی، بی برنامگی و مصرف زیاد کافئین دوری کنید.

لایف استایل سالم تری داشته باشید: شاید به نظر چندان موثر نرسد اما زمانی که شما ورزش روزانه ی منظم و رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، اثر آن را روی کل بدنتان می بینید. برای بدن سالم و متعادل الکل و سیگار هم قطع کنید.

علائم خودتان را در هر سیکل قاعدگی ثبت کنید: خصوصا کسانی که علائم آزار دهنده ای دارند باید این نکته را به خاطر داشته باشند. با ثبت علائم به صورت مکتوب، پزشک خیلی راحت تر داروی مناسبتان را تجویز می کند.

اگر درد دارید مسکن استفاده کنید: مسکنی که تا به حال بیشتر برایتان مناسب بوده است مصرف کنید. البته اکثر خانم ها به مفنامیک اسید پاسخ خوبی می دهند.

می توانید از مکمل های کاهنده ی علائم پیش از قاعدگی استفاده کنید: بعضی مکمل ها مانند مکمل های حاوی گل مغربی، ویتامین ب 6، کلسیم، ویتامین دی و منیزیم نشان داده اند که می توانند در کاهش علائم قبل از پریود و حتی کرامپ های شکمی موثر باشند. برای انتخاب این مکمل ها با دکتر داروساز مشورت کنید. اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید و می خواهید این مکمل ها را به آن اضافه کنید، حتما از قبل با پزشکتان مشورت کنید.

کلام آخر:

لیزر موی زائد، خصوصا به صورت منظم، بهترین روش برای از بین بردن موهای زائد تمام بدن است. اما لیزر موی زائد در قاعدگی را به هر کسی پیشنهاد نمی کنیم. این به معنای عوارض لیزر در قاعدگی نیست. به این دلیل است که بعی خانم ها بخاطر علائم پیش از قاعدگی آستانه ی دردشان برای لیزر کاهش پیدا می کند. و یا اینکه ممکن است پوستشان مدت زمان بیشتری قرمز و ملتهب باشد. البته این حالت ها کاملا موقتی هستند. خصوصا اگر توسط دستگاه لیزری مانند دستگاه پرایم لیز اسپانیا لیزر کنید. این دستگاه با بهره گیری از هر سه طول موج لیزر الکساندرایت، ان دی یاگ و دایود و همچنین سیستم کولینگ قوی، تقریبا بدون درد است. در مورد لیزر بیکینی در قاعدگی باید گفت که توصیه می کنم اگر می خواهید انجام دهید حتما از تامپون یا کاپ های قاعدگی استفاده کنید تا در دچار عفونت نشوید. در آخر هم در نظر داشته باشید که اگر علائم پیش از قاعدگی شدیدی دارید مشکلی نیست که یکی دو هفته لیزر موی زائد را عقب بیندازید. سلامت شما اولویت است و دستگاه لیزری که مدرن باشد حتی در بازه ی طولانی تر هم برای رفع موی زائد کاربردی است.

:منابع

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/premenstrual-syndrome/symptoms-causes/syc-20376780#:~:text=Overview,some%20form%20of%20premenstrual%20syndrome.

https://www.urbana.ie/blog/can-i-have-a-session-of-laser-hair-removal-when-i-have-my-period/

https://www.health.com/condition/menstruation/weird-period-symptoms#:~:text=%22Hormonal%20fluctuations%20can%20definitely%20change,Greves%20said.

https://www.nhs.uk/conditions/pre-menstrual-syndrome/

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *