چه کسانی نباید بوتاکس تزریق کنند؟ خطرات بوتاکس

بوتاکس برای چه کسانی خطرناک است

چه کسانی نباید بوتاکس تزریق کنند؟ خطرات بوتاکس

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

از موثر ترین روش های کاهش چین و چروک صورت تزریق بوتاکس است. با این حال به علت خطرات بوتاکس، ممکن است هر کسی نتواند آن را تزریق کند. بوتاکس زیبایی به خودی خود خطرناک نیست. اما شرایط افراد مختلف می تواند باعث شود نتوانند بوتاکس خط اخم، خط خنده، چروک های پنجه کلاغی دور چشم و … را انجام دهند. در این مقاله در مورد کسانی که بوتاکس برایشان خطرناک است و بهتر است بوتاکس نکنند و یا به عبارتی چه کسانی نباید بوتاکس کنند، صحبت می کنیم. پس تا انتهای متن با ما همراه باشید تا بتوانید از فواید بوتاکس به طور ایمن استفاده کنید.

چه کسانی نباید بوتاکس تزریق کنند؟

  • خانم های باردار و شیرده:

عوارض بوتاکس در این دوران برای خانم های باردار و شیرده به اثبات نرسیده است. با این حال به علت حساسیت دوران بارداری و شیردهی و عوارض احتمالی، تزریق بوتاکس نباید در این زمان ها انجام شود.

حتی در آزمایش هایی که روی موش های باردار انجام شد، دانشمندان متوجه شدند که بوتاکس ممکن است برای جنین مشکل ایجاد کند.

  • حساسیت به بوتاکس:

اگر شما به خود سم بوتولیسم یا مواد همراه آن حساسیت دارید نباید بوتاکس تزریق کنید. چراکه واکنش های حساسیت پوست به بوتاکس می تواند به پوست شما آسیب برساند. نکته ی مهم این است که حساسیت به بوتاکس ممکن است در همان دفعه ی اول ایجاد نشود. اما اگر در دفعات بعدی متوجه حساسیت شدید خود به بوتاکس شدید روش های دیگری را امتحان کنید.
در حساسیت شدید به بوتاکس کهیر، خارش، تورم لب، صورت و گلو می تواند اتفاق بیفتد. در موارد حساسیت خفیف، با پزشک کلینیک در مورد ادامه ی بوتاکس صحبت کنید.

  • اگر به بیماری های سیستم عصبی- عضلانی دچار هستید:

سم بوتاکس با اختلال در محل اتصال عصب عضله باعث فلجی ماهیچه ها می شود. در نتیجه فرد نمی تواند ماهیچه های اخم کننده، کناره های چشم یا ماهیچه های خنده را منقبض کند. کسانی که دچار بیماری های اختلالی در سیستم عصب-عضله هستند نباید بوتاکس استفاده کنند. چراکه بوتاکس می تواند علائم بیماری را تشدید کند. به طور مثال فرد می تواند دچار سختی در بلع و تنگی نفس شود.

بیماری هایی مثل ALS یا سندرم لوگریگ، سندرم لامبرت ایتون، میاستنی گراویس یا حتی بعضی بیماری های ریوی مثل آسم و آمفیزم از این موارد هستند.  پس حتما در مورد بیماری های زمینه ای با پزشک کلینیک گفتگو کنید. البته اینطور نیست که کسانی که هر نوع فلجی دارند نتوانند از مزایای بوتاکس بهره مند شوند. به طور مثال در بیماری هایی که در آن صورت فرد به علت فلجی ماهیچه نوعی عدم تقارن دارد، پزشک متخصص می تواند با فواید بوتاکس باعث بهبود عدم تقارن شود.

آیا بوتاکس ضرر دارد؟

با اینکه بوتاکس نوعی سم رقیق شده است برای افراد سالم ضرری ندارد. به علاوه از فواید بوتاکس برای درمان بعضی بیماری ها هم استفاده می شود. محدودیت هایی که وجود دارد در افرادی است که یا در دوران خاص و یا به بیماری خاصی مبتلا هستند. البته در بعضی افراد هم بخاطر بعضی بیماری های زمینه ای و یا دارو های مصرفی، بهتر است قبل از مصرف بوتاکس به خوبی مشاوره ی پزشکی شوند.
اگر شما شرایط زیر را دارید بهتر است قبل از اقدام برای بوتاکس با پزشک صحبت کنید:

  • اگر سنتان کم است بوتاکس نکنید

    طرز کار بوتاکس این است که با فلج ماهیچه از عمیق تر شدن چروک ها جلوگیری می کند. ماهیچه ای که فلج می شود به مرور ضعیف و کوچک تر می شود و ممکن است در سنین پایین عارضه ایجاد کند.
    در واقع ضعف زودهنگام ماهیچه در سنین جوانی می تواند باعث افتادگی پلک شود. به همین علت بهترین زمان تزریق بوتاکس زمانی است که روی صورت شما چروک تشکیل شده است و می خواهید با بوتاکس از عمیق شدن آن جلوگیری کنید. نه زمانی که هیچ چروکی وجود ندارد و می خواهید از بروز آن پیشگیری کنید.

  • اگر از بوتاکس انتظار توهمی دارید این کار را انجام ندهید

    چروک های روی صورت به دو دسته ی دینامیک و استاتیک تقسیم بندی می شوند. چروک های دینامیک با حرکت عضلات روی پوست ایجاد می شوند. در حالی که چروک های استاتیک معمولا در اثر آسیب های آفتاب و یا عمیق شدن چروک دینامیک به وجود آمده اند و حتی وقتی ماهیچه حرکت نمی کند وجود دارند. بوتاکس می تواند چروک های دینامیک را هدف قرار دهد. اگر شما روی صورتتان چروک های استاتیک دارید با بوتاکس از بین نمی روند. درمان این نوع چروک تزریق فیلر و یا لیزر درمانی است

  • اگر برای مناسبت خاصی بوتاکس می کنید زودتر به فکر بیفتید

    اثرات بوتاکس به محض تزریق آن مشخص نمی شود.‌ تقریبا حدود دو هفته زمان لازم است تا اثرات بوتاکس تثبیت شوند و به ایده آل ترین حالت خود برسند. پس اگر در هفته ی آینده برای مهمانی خاصی می خواهید بوتاکس کنید بهتر است فعلا منصرف شوید.

  • اگر داروهای ضد انعقاد مصرف می کنید پزشک کلینیک را مطلع کنید

    تزریق بوتاکس در ابتدا در محل تزریق مقداری التهاب ایجاد می کند. این حالت طبیعی است به زودی و از بین می رود. اما اگر شما از داروهای ضد انعقاد و رقیق کننده ی خون مثل وارفارین، هپارین، بعضی مسکن ها مثل بروفن و حتی قرص های امگا 3 و ویتامین ای استفاده می کنید باید به پزشک بگویید. از چند روز قبل از بوتاکس این داروها باید قطع شوند. اگر به علت بیماری زمینه ای خاصی این داروها را مصرف می کنید، حتما باید داروهای مصرفی و حتی مکمل های گیاهی خود را به پزشک نشان دهید. پزشک به شما می گوید آیا می توانید داروی خود را قطع کنید یا نه.

  • اگر بالای 65 سال سن دارید بوتاکس نکنید

    در سنین بالای 65 سال چروک ها نسبتا عمیق هستند. در نتیجه بوتاکس نمی تواند نتیجه ی ایده آلتان را به شما بدهد. پس بهتر است به جای هزینه برای بوتاکس از روش های موثر تر استفاده کنید. به طور مثال لیزر های جوانساز و یا فیلر گرینه های مناسب تری هستند.

  • اگر بیماری های خاص دارید بهتر است بوتاکس نکنید

    بیماری هایی مانند سرطان، صرع، ام اس و بیماری های خود ایمنی، بیماری های کلیوی، کبدی و حتی دیابت از مواردی هستند که ممکن است برای تزریق بوتاکس محدودیت ایجاد کنند. در نتیجه حتما با پزشک کلینیک یا پزشک خودتان درباره ی آن صحبت کنید.‌ در صورت نیاز روش های جایگزین و غیر تهاجمی تری برای رفع چروک وجود دارد. به طور مثال پاکسازی پوست در کنار یک روتین پوستی جوانساز بسیار کمک کننده است.
    مشاوره با دکتر داروساز

  • اگر عارضه ای پوستی دارید بوتاکس را به تعویق بیندازید

    کسی که برای بوتاکس اقدام می کند نباید یک عفونت پوستی فعال داشته باشد. همچنین اگر تبخال زده اید و یا ناحیه ای که باید بوتاکس شود زخم است باید بوتاکس را به تعویق بیندازید.

کلام آخر:

اگر به دنبال روشی هستید که نگذارد چروک های پنجه کلاغی دور چشم، خط اخم، خط خنده و … در صورتتان عمیق تر شود بوتاکس گزینه ای عالی است. البته خطرات بوتاکس برای بعضی افراد و یا در شرایط خاص ممکن است باعث شود نتوانند از فواید بوتاکس استفاده کنند. به خصوص خانم های باردار و شیرده، افراد مبتلا به بیماری های عصبی- عضلانی و افرادی که حساسیت شدید به فرآورده های بوتاکس دارند، باید به دنبال روش های جایگزین باشند. در هر صورت مراجعه به یک مرکز معتبر و مشاوره کامل پزشکی چیزی است که به شما کمک می کند خطرات تزریق بوتاکس را بسیار کاهش دهید.

به هر حال حالا که می دانیم چه کسانی نباید بوتاکس تزریق کنند بهتر است این را هم بدانید راههایی که هر شخص می تواند برای رسیدن به زیبایی از آن استفاده کند بسیار بسته به شرایط و موقعیت فرد است و حتما باید برای کار تخصصی به متخصص آن مراجعه کرد.

:منابع

https://www.myethosspa.com/who-should-not-use-botox/

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *