من کورتون مصرف می کنم آیا می توانم لیزر کنم؟

مصرف کورتون در زمان لیزر مجاز است؟

من کورتون مصرف می کنم آیا می توانم لیزر کنم؟

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

لیزر موی زائد بهترین روش برای حذف دائمی موهای زائد است. بعضی شرایط، مانند مصرف کورتون در لیزر مو ممکن است باعث شود که فرد نتیجه ی دلخواهش را از لیزر نگیرد. یا اینکه عوارض لیزر مو برای چنین افرادی بیشتر از فوایدش باشد. کورتیکواستروئید هایی مانند پردنیزولون، دگزامتازون، هیدروکورتیزون و یا حتی بعضی داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی مانند متوترکسات از داروهایی هستند که باید حتما قبل از لیزر مو با پزشک کلینیک در مورد آنها صحبت کنید. در این مقاله در مورد اینکه چه افرادی نیاز به مصرف کورتون پیدا می کنند و اینکه آیا این افراد می توانند لیزر مو با مصرف کورتون انجام دهند یا نه صحبت می کنیم. پس اگر شما اخیرا به کلینیک لیزر مویی مراجعه کرده اید و به علت داروی شما لیزر را به شما پیشنهاد نداده اند، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. شما می توانید سوالات خود را در کامنت از دکتر داروساز مجموعه بپرسید.

کورتون چیست و در چه مواردی استفاده می شود؟

کورتون ها دسته ای بزرگ از داروهای ضد التهاب هستند که می توانند سیستم ایمنی را تعدیل کنند. در نتیجه در بیماری هایی که در آن ها سیستم ایمنی فعالیت زیادی انجام می دهد و باعث التهاب در بدن می شود استفاده می شوند. کورتیکواستروئید ها مشابه هورمون کورتیزول در بدن عمل می کنند و در بیماری های خودایمنی کاربرد دارند. بیماری هایی مثل:

  • کرون و کولیت اولسراتیو
  • پسوریازیس
  • آسم
  • آرتریت روماتوئید
  • بیماری های مزمن ریوی
  • سرطان هایی مانند لنفوم و لوکمی و …

البته علاوه بر موارد بالا، کورتون ها عوارضی هم دارند که ممکن است برای درمان بعضی بیماری ها استفاده شوند. به طور مثال یکی از عوارض کورتون تحریک انباشت چربی در صورت و پشت گردن است. در نتیجه ممکن است به صورت غیر قانونی در پودر های چاقی صورت استفاده شود. درست است که صورت گرد و درخشان می شود، اما بعد از مدتی فرد ممکن است به بیماری هایی مانند پوکی استخوان، نارسایی کبد و کلیه و … دچار شود. استفاده ی موضعی از کورتون هم می تواند پوست را صاف و شفاف کند. به همین علت به وفور در کرم های معجزه استفاده دارد. چنین حالتی تماما موقتی است و در گذر زمان پوست را بسیار نازک و حساس می کند و حتی می تواند به خون جذب شود.

البته نباید تصور کنیم که تمامی استفاده های زیبایی از کورتون آسیب زا هستند. اما مهم است بدانیم که کورتون درمان طولانی مدت برای هر شرایط پوست و مو نیست و باید حتما مصرف آن به مدت محدود و زیر نظر پزشک انجام شود.

مصرف کورتون در لیزر مو ایراد دارد؟

اگر فردی بخاطر بیماری زمینه ای و خودایمنی مجبور به استفاده از کورتون یا سایر تعدیل کننده های سیستم ایمنی باشد نباید داروی خود را بخاطر لیزر مو قطع کند. اما اگر برای مقاصد زیبایی و بدون نظارت پزشک از داروها یا کرم های محتوی کورتون استفاده می کنید از همین حالا مصرف آن ها را قطع کنید.

بعضی افراد سوال می کنند که با توجه مصرف کورتون زیر نظر پزشک می توانند لیزر موی زائد را انجام دهند یا خیر؟

در جواب این دسته از افراد باید گفت که کورتون ها عارضه هایی روی پوست و مو می گذارند که باعث می شود لیزر مو برای چنین افرادی توصیه نشود.

به صورت کلی کورتیکواستروئید ها، خصوصا در طولانی مدت و دوز بالا، عوارض زیر را ایجاد می کنند:

  • پوکی استخوان

  • دیابت

  • احتباس مایعات

  • فشار خون بالا

  • افزایش رشد موی زائد

  • گیجی و هذیان

  • بزرگ شدن شکم، پر تر شدن صورت و تجمع چربی در پشت گردن

  • نازکی پوست و افزایش عود بیماری های باکتریال و قارچی پوست

  • کندی ترمیم زخم

با توجه به این عوارض متوجه می شویم که لیزر مو با مصرف کورتون پوست را مستعد سوختگی و زخم می کند. عوارض بعد از لیزر مو مانند قرمزی و التهاب هم در افرادی که کورتون مصرف می کنند طولانی تر است.

به علاوه یکی از عوارض مصرف طولانی مدن کورتون و داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی رشد بیشتر موهای زائد است. در نتیجه این احتمال وجود دارد که مراجعه کنندگان به خوبی از لیزر مو نتیجه نگیرند.

البته در نهایت باید گفت که شرایط افراد مختلف، شدت بیماری و دوز کورتونی که استفاده می کنند متفاوت است. در نتیجه پزشک کلینیک و پزشک اصلی شما بهترین مشاوره را برای لیزر موی زائد، نوع دستگاه لیزر مو یا روش جایگزین رفع مو به شما می دهد.

کلام آخر:

افرادی با بیماری های خود ایمنی بهتر است که از روش های سنتی تر رفع موی زائد مانند شیو، کرم موبر و اپیلاسیون استفاده کنند. چراکه مصرف کورتون در لیزر مو می تواند پوست را مستعد سوختگی و سایر عوارض لیزر مو کند و فرد به نتیجه ی دلخواه و رفع موی زائد نرسد. دارو هایی مانند پردنیزولون، دگزامتازون، هیدروکورتیزون و … از انواع کورتیکواستروئید ها هستند. اگر شما قصد لیزر مو با مصرف کورتون دارید بهتر است قبل از هر اقدام با پزشک اصلی و پزشک کلینیک مشورت کنید تا طبق شرایط شما بهترین گزینه و دستگاه را به شما پیشنهاد دهد.

:منابع

https://www.mayoclinic.org/steroids/art-20045692

https://www.mycrohnsandcolitisteam.com/resources/will-facial-hair-go-away-after-stopping-prednisone#:~:text=Corticosteroids%20can%20be%20a%20useful,unintended%20side%20effect%20of%20prednisone.

https://www.homiley.com/can-you-have-laser-hair-removal-while-on-steroid/

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *