موهای زائد سینه؛ روش های رفع آن

علت ایجاد موهای زائد سینه چیست

موهای زائد سینه؛ روش های رفع آن

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

یکی از مشکلاتی که باعث ناراحتی خانم ها می شود وجود موهای زائد سینه است. از بین بردن این موها با کمک تیغ و وکس و کرم های موبر و …. به دلیل حساسیت این موضع آسیب زننده است. لیزر می تواند گزینه بی خطر، کم هزینه، مقرون به صرفه و طولانی تری برای از بین بردن این موها باشد. اما برخی افراد تصور می کنند لیزر موهای زائد دور سینه ممکن است با خطراتی مثل افزایش احتمال سرطان یا عفونت بافت لنفاوی شود.

در این آنها افرادی که توانسته اند سرطان سینه شان را درمان کنند یا اینکه اکنون به سرطان سینه مبتلا هستند، نگرانی بیشتری دارند. آنها نمی دانند که بهترین و ایمن ترین روش حذف موهای زائد سینه شان چیست. در این مطلب در مورد علت ایجاد موهای زائد اطراف سینه، روش های رفع آن، اینکه آیا لیزر موی زائد سینه خطرناک است و مراقبت های لازم با شما صحبت می کنیم.

علت ایجاد موی زائد اطراف سینه

موی اطراف سینه ی خانم ها معمولا کرکی هست. اما افرادی هستند که از موهای ضخیم دور سینه، نوک سینه و حتی بین سینه ها شکایت دارند. این افراد ممکن است یکی از این شرایط را داشته باشند:

1. خانم های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS):

در بدن این افراد تعادل هورمون ها به هم ریخته است و سطح زیادی از هورمون های مردانه یا آندروژن در خونشان وجود دارد. همچنین اختلال در ترشح و پاسخ دهی به هورمون انسولین در این افراد، علائم آن ها را بدتر می کند. علائمی مثل:

  •  آکنه و جوش های هورمونی، خصوصا روی گونه و چانه
  •  نامنظمی قاعدگی، کاهش یا قطع خونریزی
  •  چاقی و سختی در کاهش وزن
  •  ریزش موی سر
  •  کیست تخمدان
  •  نازایی
  •  افزایش رشد موهای زائد در نواحی مخصوص مردان مثل گونه، حتی دور ناف و دور سینه

2. افراد مبتلا به سندرم کوشینگ:

این بیماری به علت افزایش فعالیت غده ی فوق کلیه ایجاد می شود. در نتیجه سطح هورمون های استروئیدی و هورمون های جنسی به هم می ریزد و باعث افزایش اثر آندروژن ها در بدن خانم است. پس علائمی مثل علائم بالا که بخاطر افزایش هورمون مردانه در بدن خانم ها می شود می تواند بروز پیدا کند.

3. بعضی داروها:

داروها می توانند تعادل هورمون ها در بدن را به هم بریزند. به طور مثال داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی، گلوکوکورتیکوئید ها و تستوسترون از این موارد هستند.

علاوه بر بیماری هایی که گفتیم، هر شرایطی که باعث عدم تعادل هورمون ها، خصوصا هورمون های جنسی، شود می تواند شرایط را برای رشد موی زائد سینه و اطراف آن فراهم کند. شرایطی مثل بلوغ، بارداری و یائسگی.

راه های از بین بردن موی زائد سینه

شما می توانید از تمامی روش های رفع موی زائدی که برای باقی نواحی بدن کاربرد دارد استفاده کنید. به طور مثال لیزر موی زائد سینه، تیغ یا شیو، وکس، موم، الکترولیز و کرم موبر از این موارد هستند. اما هر کدام را انتخاب کردید باید حواستان به نحوه ی رفع موی زائد سینه باشد. چراکه بافت پوست نوک سینه بسیار حساس است؛ همچنین سینه و زیر بغل محل غدد لنفاوی فراوانی است که می توانند با اعمال غیر بهداشتی بزرگ شوند.

 تیغ یا شیو:

اگر می خواهید موهای زائد دور سینه، نوک و بین سینه ها را شیو کنید باید بسیار مراقب باشید. لا به لای تیغه های ژیلت محل مناسبی برای رشد باکتری هاست. همچنین دقت ناکافی می تواند باعث ایجاد زخم و عفونت پوست شود. اگر هیچ اشتباهی هم نکنید، باز امکان ایجاد موهای زیرپوستی و بروز فولیکولیت وجود دارد.

 وکس و موم:

نکته ی مهم در مورد وکس و موم بهداشتی بودن آن است. چراکه اکثرا افراد به سالن های اپیلاسیون مراجعه می کنند. این سالن ها باید بهداشت خوبی داشته باشند تا نواحی حساسی مثل بافت سینه و زیر بغل دچار عفونت و تورم غدد لنفاوی نشوند. به علاوه به علت اینکه موم داغ است و باید بعد از خشک شدن به سرعت از روی پوست کنده شود، احتمال التهاب پوست نازکی مثل دور سینه با آن زیاد است.

 الکترولیز:

این روش به علت درد زیاد و ایجاد زخم در پوست گزینه ی مناسبی نیست.

 کرم موبر:

کرم های موبر حاوی موادی هستند که می توانند مو های زائد را تجزیه کنند و باعث رفع آنها شوند. این محصولات به طور کلی ایمن اند اما برای بعضی افراد حساسیت زا هستند و باعث سوزش پوست می شوند. حتی به علت التهاب پوست، احتمال بروز تیرگی به علت لک پس از التهاب یا PIH وجود دارد.

 لیزر موی زائد سینه:

این روش نسبت به باقی روش ها اثربخشی نسبتا دائمی دارد و به خاطر درد قابل تحمل، ریسک پایین و قیمت مناسب طرفداران زیادی پیدا کرده است. با این حال همیشه نگرانی هایی درباره ی لیزر مو و اثر آن روی اندام های داخلی، خصوصا در افراد با بیماری های خاص، وجود دارد.

آیا لیزر موی زائد سینه خطرناک است؟

مکانیسم لیزر موی زائد به گونه ای است که توانایی نفوذ زیاد به پوست را ندارد. در نتیجه تنها فولیکول های مو را می سوزاند و نمی تواند به ارگان های داخلی بدن آسیب برساند.
همچنین تا به حال مدرکی که نشان دهد لیزر موی زائد در مراکز معتبر و توسط اپراتور آموزش دیده و زیر نظر پزشک ممکن است باعث ایجاد سرطان شود وجود نداشته است.

نگرانی از سرطان در لیزر

به نقل از سایت health line سرطان زایی لیزر یک افسانه است. در حقیقت طبق گفته های انجمن مراقبت پوست، بعضی اوقات از لیزر برای درمان بعضی ضایعات پیش سرطانی استفاده می شود. لیزر های متفاوتی برای درمان لکه های پوستی و چروک کاربرد دارند. لیزری که برای رفع موی زائد یا سایر اقدامات پوستی استفاده می شود اشعه های بسیار کمی ایجاد می کند. به علاوه این میزان کم تشعشعات تنها با سطح پوست تماس دارند. در نتیجه ریسک سرطان زایی ندارند.

آیا لیزر موهای زائد باعث عفونت غدد لنفاوی می شود

مورد دیگری که ممکن است باعث نگرانی باشد این است که آیا لیزر موی زائد سینه باعث عفونت در غدد لنفاوی می شود؟ در جواب باید گفت که برای ایجاد عفونت باید راهی برای ورود باکتری ها و میکروارگانیسم های بیماری زا به پوست باشد. اگر پوست زخم نشود احتمال چنین عارضه ای با لیزر مو وجود ندارد. در حالت عادی و انجام لیزر مو در کلینیک های معتبر و بهداشتی و توسط اپراتور آموزش دیده، درجه ی دستگاه به درستی و متناسب با پوست مراجعه کننده تنظیم می شود.

در نتیجه پوست در حین لیزر آسیبی نمی بیند و تنها فولیکول های مو می سوزند. اما اگر دستگاه بی کیفیت و با درجه ی نامناسبی تنظیم شده باشد، احتمال بروز سوختگی، تاول و حتی زخم پوست وجود دارد. همچنین تمیزی محیط کلینیک و امکانات آن مثل زیرانداز و سری جدای دستگاه برای هر فرد بسیار مهم هستند تا از انتقال بیماری های پوستی جلوگیری کنند. به علاوه بعد از لیزر موی زائد سینه باید با استفاده از کرم های ضدالتهاب و مرطوب کننده به پوستتان کمک کنید تا آسیب های احتمالی را جبران و از بروز عفونت جلوگیری کند.

لیزر موی زائد سینه در سرطان سینه

درست است که لیزر موی زائد ریسک سرطان زایی ندارد. اما آیا درست است که کسی که به سرطان سینه مبتلاست لیزر کند یا خیر. جواب این سوال یک قانون مطلق نیست و بسته به شرایط شما و زمانی که در پروسه ی درمانی هستید متفاوت است. بهترین کسی که می تواند شما را راهنمایی کند پزشک کلینیک است. پزشک می تواند با بررسی پوست شما و دارو های مصرفیتان به شما اطمینان بدهد که چه کاری به نفع شماست.

با این وجود در کل بهتر است تا زمان بهبودی کامل از لیزر موی زائد سینه استفاده نکنید. چراکه داروهایی که در طی شیمی درمانی یا پرتو درمانی استفاده می شوند، در رشد هر دو سلول های سرطانی و سلول های سالم اختلال ایجاد می کنند. به همین علت در طی پروسه ی درمان پوست به شدت خشک و آسیب پذیر می شود. پوست آسیب دیده ای که قدرت ترمیم خودش را ندارد، به نور حساسیت زیادی پیدا می کند. در نتیجه چه نور خورشید و چه اشعه های لیزر می توانند آسیب بیشتری به آن وارد کنند. در نتیجه بهتر است تا بهبودی کامل و بازگشت قدرت ترمیم پوست صبر و سپس اقدام به لیزر موی زائد سینه کنید.

به علاوه شما می توانید با مرطوب کردن پوستتان با مرطوب کننده های مخصوص پوست حساس که فاقد رنگ و بو هستند و همچنین استفاده از شوینده های ملایم و دوری از لباس های تنگ، به سرعت ترمیم پوستتان کمک کنید.

کلام آخر:

همه می دانیم که موی زائد روی بدن خانم ها طبیعی است. اما موی زائد اطراف سینه، نوک سینه و بین سینه در خانم ها می تواند در کنار سایر علائم، نشان دهنده ی بیماری زمینه ای خاصی باشد. در نتیجه باید به علائمتان توجه کنید و اگر متوجه تغییر در خلق و خو، رویش موی سر، نامنظمی قاعدگی و …. شدید حتما پیگیر باشید. در هر صورت لیزر موی زائد سینه روشی است که به صورت ایمن و طولانی مدت می تواند این موهای زائد را نابود کند.

اپیلاسیون، کرم موبر، تیغ و سایر روش های سنتی هم هستند اما برای پوست نازک و حساسی مثل سینه کارایی کافی ندارند. با وجود اینکه لیزر موی زائد سینه در کلینیک های معتبر خطرناک نیست و سرطان زایی ندارد، بهتر است برای افراد مبتلا به بیماری های خاصی مثل سرطان سینه انجام نشود. پوست این افراد بخاطر درمان های دارویی حساس شده است و ممکن است با هر روش از بین بردن موی زائدی آسیب ببیند.

:منبع

https://www.olivaclinic.com/blog/breast-hair-removal/#:~:text=The%20most%20ideal%20option%20for,will%20it%20leave%20any%20marks.

https://www.lasermelbourne.com.au/breast-cancer-and-your-skin/

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/laser-hair-removal-side-effects#laser-hair-removal-and-cancer

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *