درباره کهیر بعد از لیزر مو چه می دانید؟

آیا بعد از لیزر کهیر می زنیم؟

درباره کهیر بعد از لیزر مو چه می دانید؟

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

لیزر موی زائد مانند هر دستگاه دیگری ممکن است ایجاد عارضه کند. یکی از این عوارض حساسیت یا کهیر بعد از لیزر مو است که به صورت نادر اتفاق می افتد. در واقع بسیاری از افراد قرمزی، خارش، التهاب و یا حتی لک موقتی بعد از لیزر را تجربه می کنند. این حالت ها عوارض شایع لیزر مو هستند و معمولا خیلی زود از بین می روند. با این حال واکنش حساسیتی چیز دیگریست که قرمزی، خارش و لک های ماندگار تری ایجاد می کند. در این مقاله در مورد کهیر یا حساسیت بعد از لیزر مو و راه های جلوگیری و رفع آن صحبت کرده ایم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

کهیر بعد از لیزر چیست و چرا ایجاد می شود؟

کهیر یک نوع واکنش حساسیتی است که در نتیجه ی واکنش بدن به عوامل خارجی اتفاق می افتد. در واقع عواملی که ‌برای بدن بیگانه هستند، می توانند سیستم ایمنی بدن را فعال کنند. در نتیجه سلول های سیسیتم ایمنی دست به کار می شوند و با آزاد سازی ماده ی هیستامین، سیلی از واکنش های التهابی در بدن را به راه می اندازند.
شما ظهور این واکنش های التهابی را به صورت بروز قرمزی، خارش و یا حتی برآمدگی در پوستتان مشاهده می کنید.
اما سوال مهم اینجاست که چرا برخی افراد بعد از لیزر مو واکنش های حساسیتی و کهیر را تجربه می کنند.
ممکن است شما تا قبل از جلسه ی اول لیزرتان کهیر را تجربه نکرده باشید. یا اینکه با خوشحالی و ذوق از فواید لیزر موهای زائد به کلینیک مراجعه کنید. در کلینیک مشاوره می شوید و درباره ی بیماری های زمینه ای و یا سابقه ی سوختگی از شما پرسیده می شود و شما مشکلی برای لیزر ندارید.
نکات قبل از لیزر مو را رعایت کرده اید. اپراتور لیزر شما را با یکی از بهترین دستگاه های لیزر مو لیزر می کند و به شما تاکید می کند که برای خوابیدن التهاب و قرمزی پوستتان از ژل های آلوئه ورا یا کرم های ضد التهاب دیگر مثل دکسپانتنول استفاده کنید.
به خانه بر می گردید و همه چیز ایده آل است. تا اینکه بعد از چند ساعت متوجه می شوید که پوست بخش هایی که لیزر کرده اید به شدت قرمز است. احتمالا مقداری خارش و برآمدگی هم داشته باشد. اطراف فولیکول های مویتان ملتهب شده است و با نگرانی با کلینیک تماس می گیرید تا در مورد سوختگی پوستتان شکایت کنید.

آیا کهیر همان سوختگی است؟

اما این حالت سوختگی نیست. سوختگی معمولا بخاطر دستگاه های بی کیفیت و یا اپراتور بدون تجربه اتفاق می افتد. به علاوه در سوختگی معمولا جای شات های دستگاه لیزر روی پوست مشخص است. در حالی که در واکنش های حساسیتی، بخش های بزرگی از پوست علائم کهیر را از خودشان نشان می دهند.
واکنش حساسیتی یا کهیر بعد از لیزر یک حالت نادر است. این حالت خصوصا در کسانی که از قبل مستعد واکنش های حساسیتی، مثل حساسیت فصلی، بوده اند اتفاق می افتد. در کهیر بعد از لیزر، سلول های ایمنی بدن شما به فولیکول هایی که به وسیله ی لیزر مو از بین رفته اند واکنش نشان می دهند.
تمرکز این فولیکول ها در نواحی ای مثل بیکینی و ساق پا بیشتر است. به همین علت است که افرادی که برای بار اول لیزر فول بادی انجام داده اند و دچار واکنش حساسیتی شده اند، پوست پا و بیکینی آنها شدید تر کهیر می‌زند.
در واقع ممکن است پوست این افراد بلافاصله بعد از لیزر مو هیچ عارضه ای نشان ندهد. اما حدود 6 تا 72 ساعت بعد از لیزر دچار وحشت شوند.
نگران نباشید؛ این حالت قابل درمان است. با این حال باید در درمانتان مداومت داشته باشید و برای جلسات بعدی لیزر با پزشک کلینیک در مورد شرایطتان صحبت کنید.

درمان کهیر بعد از لیزر مو

برای درمان این حالت ترکیبی از کرم های ضد التهابی و تعدیل کننده ی سیستم ایمنی نیاز است. به طور مثال می توانید از کورتون های موضعی، مثل پماد کلوبتازول، و یا کرم های ضدالتهاب و ضد سوختگی مثل زینک اکساید استفاده کنید.‌
البته بهتر است با پزشک کلینیک صحبت کنید تا طبق شرایطتان بهترین ترکیب دارویی را برای شما تجویز کند.
نکته ی مهم این است که نواحی کهیر زده را بیش از حد گرم نکنید. این کار باعث می شود فشار مضاعفی به پوست حساس شده ی شما وارد شود و درمان بیشتر طول بکشد. همچنین اگر این نواحی در معرض آفتاب هستند حتما رویشان ضدآفتاب بزنید تا با اشعه های UV خورشید لکشان باقی نماند.
کرم های تجویزی را مرتب و هرروز استفاده کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که لک ها کم کم از قرمزی به سمت قهوه ای پیش روند و متوجه شوید که در حال محو شدن هستند.
این پروسه ممکن است از یک هفته تا یک ماه طول بکشد اما ارزشش را دارد. اگر شما نسبت به پوستتان بی تفاوت باشید، احتمال باقی ماندن جای لک های قهوه ای وجود دارد. اما با استفاده از کرم های مخصوص، به پوستتان کمک می کنید تا مثل قبل یکدست شود.

جلوگیری از کهیر پس از لیزر

این روش ها بسته به نظر پزشکی که شما را معاینه می کند متفاوت هستند. بعضی پزشکان با توجه به شدت واکنش حساسیتی ممکن است به پماد های کورتون بعد از لیزر مو قانع باشند.
در حالی که در برخی افراد، ترجیح به استفاده از کورتون های خوراکی با دوز پایین و یا حتی تزریقی قبل از لیزر مو است.
با سرکوب کردن سیستم ایمنی بدن، احتمال بروز واکنش های حساسیتی و کهیر بعد از لیزر کاهش می یابد. در بعضی افراد بعد از لیزر مو هیچ گونه واکنش حساسیتی دیده نمی شود و در برخی دیگر شدت کهیر کاهش پیدا می کند.
اگر تحمل کهیر بعد از لیزر را ندارید، می توانید از این به بعد روش دیگری برای رفع موهای زائدتان استفاده کنید. با این حال اگر شدیدا دوست دارید از نتایج لیزر مو بهره مند شوید، زیر نظر پزشک باشید تا طبق شرایطتان بهترین روش پیشگیری را به شما معرفی کند.

کلام آخر:

یکی از ترند ترین کار های این روز ها لیزر مو است. ممکن است شما با وجود این همه محبوبیت، برای اولین بار در مورد کهیر بعد از لیزر مو بشنوید. اما این حالت عارضه ای است که برای درصد کمی از افراد، بدون آگاهی قبلی، اتفاق می افتد. ایجاد قرمزی و مقداری التهاب، خارش و سوزش موقت بعد از لیزر طبیعی است. اما کهیر گسترده در اکثر افراد ایجاد نمی شود. اگر برای اولین بار است که می خواهید لیزر کنید و از کهیر بعد از لیزر مو می ترسید، از اپراتور بخواهید ابتدا روی ناحیه ی کوچکی از پوست شما تست حساسیت انجام دهد. آن ناحیه را بعد از 24 تا 48 ساعت ارزیابی کنید. اگر متوجه واکنش های حساسیتی شدید، با پزشک کلینیک صحبت کنید تا شما را برای ایمن ترین روش راهنمایی کند.

:منبع

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22488603/

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *