لیزر موهای زائد در بارداری و شیردهی

آیا در دوران بارداری لیزر موهای زائد مجاز است؟

لیزر موهای زائد در بارداری و شیردهی

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

دوران بارداری و شیردهی زمان هایی هستند که می توانند موهای زائد را بیش از پیش ناخوشایند کنند. به همین علت است که لیزر موهای زائد در بارداری و شیردهی طرفداران زیادی دارد. در واقع تنظیم جدید هورمون ها در بارداری باعث می شود که مادر شاهد تغییراتی در ویژگی های پوست و موی خود باشد. همچنین مادر نگران فرزند خود است؛ به همین علت باید راهی انتخاب کند که سلامت جنین خودش به خطر نیفتد. روش های دیگر مثل الکترولیز، وکس یا اپیلاسیون، کرم موبر، بلیچینگ و تیغ هم بعضا در این دوران محدودیت هایی دارند. در این مقاله در مورد لیزر موهای زائد، تغییرات پوست و مو در دوران بارداری و بهترین روش از بین بردن موهای زائد در بارداری و شیردهی صحبت می کنیم، پس تا انتهای مطلب را با دقت بخوانید تا نکات مهم را از دست ندهید.

لیزر موهای زائد چیست؟

یکی از بهترین و اثرگذار ترین روش ها برای رفع موهای زائد، لیزر مو است ولی در دوران بارداری مسئله تنها از بین رفتن موهای اضافی نیست. در واقع مکانیسم لیزر بسیار عالی و اثربخش است؛ اما در دوران بارداری نگرانی هایی وجود دارد. دستگاه لیزر مو می تواند اشعه های متمرکز خود را به سمت مو و فولیکول آن هدایت کند. در نتیجه فولیکول مو سوزانده می شود و با تکرار این فرآیند به طور کامل از بین می رود.

از لحاظ عمق نفوذ، لیزر موهای زائد تنها تا بخش میانی پوست که فولیکول مو در آن حضور دارد نفوذ می کند. در نتیجه نمی تواند مستقیما سلامت جنین را به خطر بیندازد. با این حال و با وجود اینکه بسیاری از مادران به علت رشد موهای بدن و صورت در دوران بارداری به دنبال لیزر مو هستند، این روش هنوز تائیدیه های کافی را ندارد.

برای اطلاعات بیشتر به “لیزر موهای زائد چیست” مراجعه کنید.

یک توصیه مهم

در دوران بارداری بهتر است از روش لیزر برای از بین بردن موهای اضافی استفاده نکنید. زیرا این روش به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است و شاید در آینده دانشمندان نکاتی را پیدا کنند که امروز به آن اشاره نکرده اند.

تغییرات پوست و مو در دوران بارداری و شیردهی

دوران بارداری در کنار شیرینی هایی که دارد، مادر را با شرایط فیزیولوژیک جدیدی روبرو می کند. در این دوران میزان ترشح هورمون زنانه یا استروژن بیشتر می شود. پس ویژگی های زنانه مثل رشد مو و سلامت پوست و ناخن ها افزایش پیدا می کند.

تغییر در موها

در واقع بیشتر خانم های باردار می گویند که در این دوران موهایشان ضخیم تر و بلند تر می شود. یا اینکه پوستشان پر تر و درخشان تر و ناخن های قوی تری پیدا می کنند.

البته باید به این نکته توجه کرد که در کنار هورمون زنانه، هورمون مردانه هم غلظت بالاتری در خون پیدا می کند. به همین علت است که رشد موهای بدن مثل چانه، سینه و حتی شکم ممکن است بیشتر شود. همین موهای زائد بدن هستند که می توانند روی روحیات مادر اثرگذار باشند.

همچنین باید توجه کرد که غیر از تغییرات منفی در مورد رشد موهای زائد، ویژگی های آزار دهنده ی دیگری هم وجود دارند.

تغییرات پوستی

به طور مثال در این دوران درصد قابل توجهی از خانم ها، استعداد به لک پیدا می کنند. در نتیجه ممکن است متوجه حالتی به نام ماسک حاملگی یا ملاسما شوند. حساسیت های جدید پوستی هم از این موارد هستند که ممکن است پوست بعضی نواحی، مثل شکم را، قرمز و خارش دار کنند. جوش های هورمونی، راش های پوستی و خطوط چاقی لاغری هم از اثراتی است که بارداری می تواند روی بدن مادر داشته باشد.  تمامی این موارد می توانند در انتخاب بهترین روش رفع موهای زائد در بارداری موثر باشند.
پس از زایمان و در دوران شیردهی، هورمون های بارداری به حد نرمال بر می گردد. در نتیجه ویژگی های پوست و مو تغییر می کند. موها ریزش بیشتری پیدا می کنند، پوست مقداری افتاده و کدر می شود و ناخن ها شکننده تر از قبل خواهند شد.

البته باید توجه کرد که رشد زیاد موهای زائد بدن و صورت برگشت پذیر است و با گذشت زمان این مو ها ریزش پیدا می کنند. اما بعضی از مادران تحمل آن ها را ندارند.

بهترین روش از بین بردن موهای زائد در بارداری و شیردهی

از بین روش های رفع مو های زائد مثل لیزر مو، الکترولیز، وکس یا اپیلاسیون، کرم موبر، بلیچینگ و شیو، لیزر موهای زائد در بارداری و شیردهی موثرتر است. با این حال پزشکان به مادر توصیه می کنند که حدود 3 تا 6 ماه بعد از زایمان برای اولین جلسه ی لیزر خود اقدام کند. اگر به تازگی لیزر کرده اید و متوجه شدید که باردار هستید، نیازی به نگرانی نیست. از این به بعد احتیاط کنید.

آیا انتخاب لیزر موهای زائد در دوران بارداری درست است

لیزر موی زائد عمق نفوذ بسیار کمی در پوست دارد. همچمین امواج آن از طیف نور مرئی هستند و مانند اشعه ی ایکس، از دسته ی امواج یونیزان، که برای مادر و جنین آسیب زا هستند، نیستند.

در واقع تا به حال گزارشی مبتنی بر خطرناکی لیزر در دوران بارداری و شیردهی وجود نداشته است. اما بخاطر حساسیت این دوران و نبود مطالعه ی طولانی مدت، پزشکان ترجیح می دهند که لیزر موی زائد در دوران بارداری و شیردهی عقب بیفتد.

اگر مادر تحمل موهای زائد خود را نداشت، نباید در سه ماهه ی اول و آخر بارداری اقدام به لیزر مو کند. سه ماهه ی اول و آخر بارداری ماه های حساسی هستند و احتیاط شرط عقل است.

همینطور باید به این نکته اشاره کرد که در دوران بارداری بدن حساس است و مادر ممکن است به دلایل متنوع درد داشته باشد. به همین علت انجام لیزر موهای زائد در دوران بارداری ممکن است غیر منطقی به نظر برسد.

لیزر در دوران شیردهی

لیزر موی زائد در دوران شیردهی معمولا ایمن تر از دوران بارداری است. اما باید توجه کرد که بی حس کننده های موضعی می توانند از طریق پوست جذب و وارد شیر شوند. همچنین اگر شما بخواهید برای کاهش درد و سوزش یا قرمزی احتمالی بعد از لیزر دارو مصرف کنید، می تواند وارد شیر شود. به همین علت حتما قبل از مصرف این داروها با پزشکتان مشورت کنید.

پزشک به شما راهنمایی می دهد که چه دارویی و با چه فاصله قبل و بعد از شیردهی به نوزاد خود استفاده کنید. همچنین برای دانستن نکات بعد از لیزر برای نتیجه گیری بهتر می توانید اینجا را کلیک کنید.

بهتر است از لیزر نواحی اطراف سینه ی خود اجتناب کنید. هیچ دلیل اثبات کننده ای برای این احتیاط وجود ندارد. اما همین کمبود اطلاعات کافی، ممکن است باعث شود مادر نسبت به کاری که انجام می دهد ترس داشته باشد. استرسی که به بدن مادر وارد می شود می تواند ترشح شیر او را کاهش دهد.

آیا سایر روش های از بین بردن موهای زائد در بارداری و شیردهی مجاز هستند؟

در مورد سایر روش های از بین بردن موهای زائد در بارداری و شیردهی باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • در دوران بارداری پوست مادر حساس و تحریک پذیر است و ممکن است به موادی حساسیت داشته باشد که قبلا نداشت. به همین علت بهتر است از اپیلاسیون هم اجتناب شود تا باعث تحریک بیشتر بدن مادر نشویم.
  • درباره کرم موبر و یا مواد بلیچینگ هم باید گفت که در کنار تحریکات پوستی، می توانند مقداری جذب پوست شوند.  نگرانی عمده ای که در مورد کرم های موبر وجود دارد، مواد اصلی کلسیم تیوگلیکولات و باریم سولفید در آنهاست. ایمنی این مواد در دوران بارداری و شیردهی تائید نشده است. همینطور باید اشاره کرد که بوی این کرم در دوران بارداری و حساسیت به بو، می تواند آزاردهنده باشد.
  • دستگاه های الکترولیزی که با سیستم گالوانیک کار می کنند به هیچ وجه نباید در بارداری استفاده شوند چراکه می توانند از مایع اطراف جنین رد شوند. اما الکترولیز با سیستم ترمولیز شرایط خاصی برای استفاده دارد.
    الکترولیز موهای زائد، خصوصا اگر می خواهید به نوزاد خود شیر دهید، نباید در ۳ ماهه ی آخر در اطراف سینه انجام شود.
    الکترولیز موهای شکم در هفته های آخر انجام نشود. این ناحیه خصوصا در اواخر حاملی بسیار حساس و تحریک پذیر است.
  • استفاده از تیغ یا شیو در دوران بارداری و شیردهی ایمن تر است. همینطور با حفظ رطوبت پوست خود با مرطوب کننده های حاوی ویتامین ای، می توانید از تحریک پوست جلوگیری کنید و رشد موهای زائد را به تعویق بیندازید.

کلام آخر

در دوران بارداری و شیردهی موهای زائد می توانند بسیار آزار دهنده باشند. به همین علت افراد زیادی خواهان لیزر موهای زائد در این زمان ها هستند تا به طور موثری موهای زائد خود را حذف کنند. با اینکه هیچ گزارشی مبتنی بر اثرات منفی لیزر مو در بارداری و شیردهی وجود ندارد، بهتر است در این مورد احتیاط کنیم. چراکه اثرات طولانی مدت لیزر مو در دوران بارداری و شیردهی روی مادر و جنین بررسی نشده است و سلامت هر دو اولویت است.

سایر روش ها مثل الکترولیز، وکس یا اپیلاسیون، کرم موبر و بلیچینگ هم مانند لیزر محدودیت دارند. در نتیجه بهتر است در این دوران تا جای ممکن از تیغ یا شیو مو استفاده کنید. اگر خواستار لیزر موی زائد در دوران بارداری بودید، در سه ماهه ی اول و سوم بارداری این کار را انجام ندهید. بهترین و ایمن ترین زمان لیزر مو در دوران شیردهی، حدود 3 تا 6 ماه بعد از زایمان است. و قطعا باید به یک مرکز لیزر موهای زائد زیر نظر پزشک مراجعه کنید.

:منابع

https://americanpregnancy.org/healthy-pregnancy/is-it-safe/hair-removal-and-pregnancy/

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *