دلایل برگشت موهای زائد بعد از لیزر چیست؟

برگشت موهای بعد از لیزر را چطور رفع کنیم؟

دلایل برگشت موهای زائد بعد از لیزر چیست؟

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

یکی از اتفاقاتی که می توانند افراد را از اثرات فوق العاده ی لیزر موهای زائد دلسرد کند برگشت موهاست. در واقع برگشت موهای زائد بعد از لیزر پدیده ای طبیعی است و در اکثر افراد اتفاق می افتد. تفاوتی هم بین تکنولوژی های لیزر الکساندرایت، لیزر ان دی یاگ یا لیزر دایود وجود ندارد. در واقع این چرخه ی طبیعی موهاست (آناژن، کاتاژن، تلوژن و اگزوژن) که باعث می شود شاهد رشد دوباره ی موها بعد از لیزر باشیم. البته نکاتی هم وجود دارد که با رعایت آن ها می توانیم از فواید آن و لذت پوستی صاف بیشتر استفاده کنیم. برای اطلاعات دقیق تر در مورد علت برگشت مو های زائد بعد از لیزر و پیشگیری از آن دانستن مطالب زیر بسیار مهم است.

برای اطلاعات بهتر هم می توانید “مقاله لیزر موهای زائد چیست” را مطالعه کنید.

علت برگشت موهای زائد پس از لیزر چیست؟

قبل از همه چیز باید در مورد مکانیسم لیزر مو بدانیم تا بتوانیم نتایج بعد از لیزر را قضاوت کنیم. دستگاه لیزر امواجی تولید می کند که می تواند توسط رنگدانه های مو و پوست جذب شود. هرچقدر رنگدانه تیره تر باشد نور بیشتری را به سمت خود جذب می کند. در نتیجه انرژی متمرکز تر عمل می کند و به گرما تبدیل می شود تا به فولیکول آسیب برساند.

پوست های تیره تر احتمال بیشتری برای برگشت موهای زائد بعد از لیزر دارند

اگر شما پوست تیره داشته باشید، توانایی لیزر برای تفکیک بین رنگدانه ی پوست و مو کم می شود و ریسک سوختگی و در عین حال بازگشت موهای زائد بیشتر است.

البته بعضی از دستگاه های لیزر جدید، خصوصا دستگاه پرایم لیز اسپانیا، می توانند از تمامی تکنولوژی های امواج لیزر استفاده کند. به طور مثال این دستگاه با طول موج الکساندرایت و دایود پوست های روشن تر و با ان دی یاگ پوست های تیره ی رو به شکلاتی را می تواند لیزر کند. با این وجود، بهترین اثربخشی لیزر روی کسانی هست که موهای تیره و پوستی سفید دارند.

همچنین هر چقدر موها ضخیم تر باشند، از بین رفتن فولیکولشان زمان بیشتری می خواهد. به همین علت است که موهای بیکینی یا زیر بغل که ضخیم هستند زمان بیشتری طول می کشد تا از بین بروند.

چرخه مو تاثیرگذار است

علاوه بر موارد بالا، اینکه مو در چه چرخه ای به سر می برد روی بازگشت موهای زائد بعد از لیزر موثر است.

فاز آناژن

رشد مو ها دارای چرخه ی بسیار دقیقی است که در آن هر تار مو وارد دوره ی خاصی می شود. این دوره ها شامل بخش های آناژن، کاتاژن، تلوژن و اگزوژن هستند. فاز آناژن فاز رشد مو و طولانی ترین زمانی است که بیشتر موها در آن به سر می برند. در این مرحله مو ها بیشتر از همیشه ملانین می سازند و به همین دلیل لیزر، در این فاز می تواند به خوبی اثر کند.

فاز کاتاژن

مرحله ی بعدی فاز کاتاژن است. در این فاز رشد موها بسیار کم می شود و فولیکول ها کوچکتر می شوند. در واقع کم کم تار مو در حال جدایی از فولیکولش است. البته این به این معنا نیست که موها ریزش پیدا می کنند.

فاز تلوژن

سپس موها وارد فاز تلوژن می شوند. در این فاز موها نه رشد می کنند و نه می ریزند و در حالت استراحت هستند.

فاز اگزوژن

مرحله ی آخر رشد مو فاز اگزوژن است که در آن مو ها شروع به ریزش می کنند.

تاثیر فاز رشد بر موهای زائد

درست است که در هر زمان بیشتر موهای بدن در فاز آناژن یا رشد هستند. اما موهایی که در سه فاز دیگر قرار دارند تحت تاثیر لیزر قرار نمی گیرند. به همین علت ممکن است شما شاهد بازگشت موهای زائد بعد از لیزر باشید.

به علاوه در هر بار لیزر مو، معمولا فولیکول ها آسیب می بینند و به طور کامل از بین نمی روند. هر چه درجه ی لیزر بیشتر باشد احتمال از بین رفتن فولیکول های مو بیشتر است. اما درجه ی بالاتر هم درد بیشتری دارد و هم ممکن است به پوست آسیب برساند.

البته همین آسیبی که به فولیکول ها وارد می شود می تواند بعضی از فولیکول ها را نابود کند. در واقع مقدار آسیب فولیکول به نوع مو، نوع پوست و حتی مهارت اپراتور مرتبط است. مسلما هر چقد مو تیره تر و پوست سفید تر باشد، پرتوهای نوری با دقت بیشتری روی فولیکول مو متمرکز می شوند و آن را از بین می برند.

اگر لیزر موهای اضافی انجام می دهید رعایت نکته هایی که در نکات بعد از لیزر گفته شده به شدت در نتیجه موث است. این مقاله را بخوانید.

تاثیر کار تکنسین در رشد دوباره مو

تفاوتی که بین کلینیک های معتبر و بعضی مکان های غیر حرفه ای وجود دارد در نوع دستگاه، مهارت تکنیسین و حضور پزشک است. دستگاه های جدید تر می توانند با دقت بیشتر و آسیب کمتری به پوست، فولیکول های مو را هدف قرار دهند. تکنیسین های کارآزموده هم با دقت و با حوصله لیزر می کنند. هر چقدر تکنیسین لیزر با حوصله تر و دقیق تر عمل کند، احتمال برگشت موهای زائد بعد از لیزر کمتر می شود.

این به این خاطر است که فولیکول های بیشتری توسط نور مستقیم لیزر هدف گرفته می شوند. البته شرایطی هم به نام paradoxical hyperthricosis وجود دارد که در آن موهای زائد به طرز متناقضی رشد می کنند. این رشد متناقض در افراد دارای استعداد ژنتیکی که درجه ی لیزر متناسبشان تنظیم نشده است یا دستگاه کیفیت ندارد اتفاق می افتد. در واقع درجه ی لیزر توسط تکنیسین کارآزموده باید به شیوه ای تنظیم شود که نه انقدر کم باشد که رشد مو ها را تحریک کند، و نه انقدر زیاد که باعث سوختگی شود.

بیماری های هورمونی

مورد مهم دیگری که می تواند روی بازگشت موهای زائد بعد از لیزر موثر باشد بیماری های هورمونی و داروهای مصرفی است.

هورمون های ما اثر زیادی روی کیفیت و رشد موها دارند. به طور مثال در دوران بارداری هورمون های مردانه و زنانه هر دو افزایش پیدا می کنند. در نتیجه هم موهای سر و هم موهای بدن رشد بیشتری پیدا می کنند. به همین علت است که خیلی از خانم های باردار به دنبال لیزر موهای زائد در بارداری و شیردهی هستند. در دوران یائسگی نیز برخی افراد متوجه رشد زیاد موهای زائد بدنشان می شوند.

بعضی بیماری ها مثل سندرم تخمدان پلی کیستیک هم می تواند روی رشد موهای سر و بدن موثر باشد. در این بیماری ویژگی های مردانه بیشتر می شود. در نتیجه علائمی مثل رشد موهای زائد صورت و و بدن اتفاق می افتد. اگر شما در حال لیزر باشید و به این بیماری دچار شوید، امکان دارد که بازگشت شدید موهای زائد بعد از لیزر را ببینید.

همانطور که بعضی بیماری های ناشی از اختلالات هورمون ها می توانند روی بازگشت موهای زائد بعد از لیزر موثر باشند، بعضی قرص ها هم هستند. به طور مثال داروهایی مثل استروئید های آنابولیک، تستوسترون، سیکلوسپورین، ماینوکسیدیل، دانازول و فنی توئین می توانند رشد موهای زائد بعد از لیزر را زیاد کنند.

روش های جلوگیری از رشد موهای زائد بعد از لیزر

در مرحله ی اول باید بدانید که رشد موهای زائد بعد از لیزر پدیده ای طبیعی است. این حالت به خاطر فاکتور های مختلفی، خصوصا چرخه ی طبیعی مو، اتفاق می افتد. اما اگر خواستید تا حد امکان جلوی برگشت موهای زائد را بگیرید می توانید موارد زیر را رعایت کنید:

۱. جلسات لیزر خود را مرتب تمدید کنید

معمولا افراد به 6 تا 8 جلسه دوره ی درمان و سپس شارژ سالیانه نیاز دارند. هر چقدر منظم تر باشید می توانید به فولیکول های مو آسیب موثرتری بزنید.

۲. غیر از شیو قبل از لیزر

از روش های دیگری برای رفع موهای زائد در فواصل بین جلسات استفاده نکنید. اپیلاسیون یا وکس مانع اثرگذاری لیزر روی فولیکول ها می شوند. تیغ هم اگر به دفعات انجام شود می تواند مو ها را ضخیم کند. جلسات لیزر خود را تا رسیدن به نتیجه ی ایده آل ادامه دهید.

۳. اگر حس می کنید علائم بیماری های هورمونی دارید حتما پیگیری کنید

جدا از بحث بازگشت موهای زائد بعد از لیزر، پیگیری بیماری های هورمونی می تواند بسیاری از دغدغه های شما را حل کند. در واقع رشد زیاد موهای زائد یکی از علائم ناخوشایند چنین بیماری هایی است.

۴. سعی کنید بعد از بلوغ برای رفع موهای زائد خود با لیزر مو اقدام کنید

 با رسیدن به سن بلوغ، خود به خود رشد موهای زائد به حد ایده آل خود می رسد‌. در نتیجه ممکن است با هزینه ای که می کنید نتیجه ی دلخواه خود را نگیرید.

۵. مهم ترین نکته این است که به مراکز معتبر مراجعه کنید

مراکزی که قبل از لیزر شما را مشاوره می کنند و با توجه به پوست و موی شما و شرایطتان، دستگاه و درجه ی آن را تنظیم می کنند. همچنین تمامی کار ها زیر نظر پزشک انجام می شود و هرگونه دغدغه ی شما را رفع می کنند. تکنیسین با تجربه و با حوصله می تواند کاری کند که احتمال بازگشت موهای زائد شما بعد از لیزر بسیار کاهش پیدا کند.

کلام آخر:

مو هنگام رشد فاز های مختلفی را سپری می کند. بهترین فازی که دستگاه می تواند مانع از برگشت موهای زائد بعد از لیزر شود، فاز آناژن یا رشد است. مابقی فاز های کاتاژن، تلوژن و اگزوژن ملانین سازی زیاد و موثری ندارند که باعث اثر لیزر شوند. خوشبختانه همواره درصد زیادی از موهای ما در فاز آناژن است. به همین دلیل بعد از لیزر تنها بخش کمی از مو ها دوباره رشد می کنند. درصد زیادی از مو ها یا به مرور از بین می روند و یا بسیار نازک تر می شوند.

همچنین نوع پوست، مو، بیماری های زمینه ای و دستگاه لیزر از مواردی هستند که اثربخشی زیادی روی بازگشت موهای زائد بعد از لیزر دارند. بهترین کار این است که با مراجعه به کلینیک معتبر، تحت نظر پزشک قرار بگیرید تا کاملا دغدغه هایتان رفع شود. به علاوه چنین مراکزی می توانند با تنظیم طول موج دقیق الکساندرایت، دایود یا ان دی یاگ، با کمترین عارضه شما را به نتیجه ی دلخواه برسانند.

:منابع

https://metrodermatology.net/does-hair-grow-back-after-laser-hair-removal/#:~:text=However%2C%20even%20though%20laser%20treatments,tiny%20amount%20of%20hair%20regrowth.

https://www.healthline.com/health/stages-of-hair-growth

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *