13 تاثیر به شدت مخرب سیگار روی پوست – دشمنی پوست و سیگار

سیگار می تواند پوست شما را با جوش های چرکین پر کند

13 تاثیر به شدت مخرب سیگار روی پوست – دشمنی پوست و سیگار

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

شاید اولین محرک برای انتخاب سیگار در جوانی، حس جذابیت بیشتر با آن باشد؛ ولی پوست و سیگار همیشه در تعارض هستند. اثرات سیگار روی پوست و حتی بدن جذابیت ما را کمتر می کند. سیگار باعث پیری زودرس میشود. می تواند جوش های چرکین ایجاد کند. چروک های پوستتان را بیشتر کند و خلاصه سیگار و پوست جذاب در کنار هم جمع نمی شوند. در این مقاله به تاثیرات سیگار روی پوست، مو و سلامت کلی بدن پرداخته ایم. سیگار تنها برای فرد سیگاری یک تهدید نیست. بلکه تهدیدی برای سلامت و زیبایی تمام افراد خانواده است. برای اطلاعات جزئی تر و دلیل های علمی مقاله ی زیر را تا انتها بخوانید.

اثرات سیگار روی بدن

تمامی ارگان ها به نحوی از سیگار آسیب می بینند. این آسیب می تواند در حد تغییر رنگ پوست باشد و یا به خطرناکی سرطان. ریه تنها بخشی نیست که از سیگار آسیب زیادی می بیند. بقیه ی اعضای بدن هم با دود تنباکو به نحوی مستعد سرطان و سایر بیماری ها می شوند. به طور مثال ریسک سکته های مغزی و قلبی به علت افزایش فشار خون و تنگی رگ ها افزایش پیدا میکند. یا اینکه به مرور میل جنسی کاهش می یابد.

آیا سیگار کشیدن باعث پیری پوست میشود؟

 

در مورد اثر سیگار روی مو باید گفت که ریزش مو در افراد سیگاری بسیار بیشتر اتفاق می افتد. به علاوه یکی از ریسک فاکتور های ریزش مو با الگوی مردانه، سیگار است.

 در این بین اثر سیگار روی پوست بسیار قابل توجه است. پوست می تواند به سرعتی چندین برابر پیر و یا اینکه به بسیاری از بیماری ها دچار شود.

اثرات سیگار روی پوست

    • پوست رنگ پریده:

دودی که توسط سیگار به ریه وارد می شود، اکسیژن خون را کاهش می دهد. در نتیجه به کلیه ی اندام ها خصوصا پوست، اکسیژن کمتری می رسد و پوست کدر و رنگ پریده تر می شود.

    • افتادگی پوست:

بیش از 4000 نوع ماده ی شیمیایی در دود سیگار وجود دارد. این مواد به صورت مستقیم یا غیر مستقیم باعث از بین رفتن رشته های کلاژن و الاستین پوست می شوند. در نتیجه پوست انعطاف و حالت ارتجاعی خود را از دست می دهد و افتاده می شود. نکته ی مهم این است که این اتفاق حتی برای کسانی که به طور غیر مستقیم در معرض دود سیگار هستند هم اتفاق می افتد.

    • کاهش تون عضلانی بدن:

از جمله تغییراتی که در بیشتر افراد سیگاری دیده می شود کاهش تون عضلانی و افتادگی پوست است. این حالت خصوصا در عضلات صورت، بازو و سینه اتفاق می افتد.

    • چروک های دینامیک:

چروک های دینامیک چروک هایی هستند که بخاطر انقباض ارادی عضلات به وجود می آیند. به طور مثال افراد سیگاری لب های خود را غنچه می کنند. یا اینکه بخاطر گرمای دود سیگار چشم های خود را تنگ می کنند. در نتیجه روی صورت این افراد چروک هایی ایجاد می شود که ناشی از انقباض مداوم این عضلات است.

دود سیگار باعث چروک میشود

    • لاغری صورت:

پوست افراد سیگاری توانایی ارتجاعی خود را از دست می دهد. در نتیجه به سرعت افتاده و پیر می شود و صورت ظاهری لاغر پیدا می کند. همینطور حالتی که فرد دود سیگار را می کشد ماهیچه های گونه را منقبض می کند. این انقباض مداوم به مرور باعث خالی شدن گونه ها می شود.

    • لک های خورشیدی یا لک های پیری:

بعضی افراد به طور عادی مستعد لک هستند. در نتیجه با اشعه های خورشید به راحتی روی صورت یا بدن آن ها لک ایجاد می شود. افراد سیگاری ریسک بالاتری برای بروز این لک ها دارند. این افراد اگر ضد آفتاب نزنند و مستعد لک باشند، به راحتی پوستشان لک می زند.

    • تغییر رنگ پوست دست و ناخن:

همانطور که سیگار می تواند دندان ها را زرد و بد شکل کند، توانایی زرد کردن پوست هم دارد. پوست و ناخن دو انگشتی که سیگار را نگه می دارد به مرور زرد می شود. شاید ژست به دست گرفتن سیگار جذاب باشد؛ اما در طولانی مدت زیبایی دستان را از بین می برد. خوشبختانه با ترک سیگار و تعدادی از درمان های خانگی، می توانیم این لک ها را از بین ببریم.

    • افزایش ریسک پسوریازیس:

پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است. در این بیماری پوست برخی نواحی حالت زخمی، سفت، پوسته پوسته و به رنگ سفید و زرد پیدا می کند. افراد سیگاری در ریسک بالاتری برای بروز حملات پسوریازیس قرار دارند.

    • چروک های پنجه کلاغی:

پوست دور چشم از حساس و نازک ترین بخش های بدن است. در افراد عادی پوست دور چشم اولین بخشی است که چروک های پنجه کلاغی پیدا می کند. اما افراد سیگاری به علت گرما و دود سیگار، مجبورند چشم های خود را مقداری تنگ کنند. در نتیجه چروک های دور چشم این افراد بسیار بیشتر و عمیق تر از افراد عادی است‌.

    • پیری زودرس پوست و سیگار:

به علت عوامل آسیب زای خارجی، پوست به صورت طبیعی از ۲۵ سالگی شروع به پیری می کند. افرادی که سیگار می کشند خود را در معرض مواد شیمیایی و رادیکال های آزاد بیشتری قرار می دهند. در نتیجه پیری پوست زودتر اتفاق می افتد و فرد چهره ای بالاتر از سن خود دارد.

سیگار می تواند پوست شما را با جوش های چرکین پر کند

    • کندی ترمیم زخم و افزایش ریسک عفونت:

اگر پوست افراد سیگاری زخم شود به کندی بهبود پیدا می کند. احتمال عفونت زخم هم در این افراد بیشتر است. علت این حالت را بیشتر به تنگی عروق و اختلال در جریان خون به پوست مرتبط می دانند. به همین علت است که پزشکان قبل از جراحی کسی که سیگار می کشد، از او درخواست می کنند سیگار خود را ترک کند. همچنین کاندید مناسب برای اعمال جراحی زیبایی، افرادی هستند که سیگار نمی کشند و در معرض دود آن نیستند.

    • افرایش جوش، التهاب و گسترش بیماری های پوستی و سیگار:

با کاهش میزان اکسیژن خون، سلول های پوستی حالت خشک و پژمرده پیدا می کنند. در نتیجه پوست برای حفظ رطوبت خود مجبور به ترشح بیشتر چربی می شود. چربی اضافه احتمال بروز جوش را بالا می برد.

همچنین التهاب در بدن افراد سیگاری بیشتر از افراد عادی است. التهاب به تنهایی باعث زمینه سازی انواع بیماری ها، خصوصا بیماری های خود ایمنی مثل لوپوس است. کاهش التهاب برای مبارزه با این بیماری ها ضروری است و بدن فرد سیگاری نمی تواند به خوبی این کار را انجام دهد. در نتیجه چنین بیماری هایی در کسی که سیگار می کشد معمولا مقاوم به درمان است.

    • پیشرفت بیماری های عفونی:

بیماری های عفونی ناشی از وجود یک میکروارگانیسم در بدن هستند، برای مقابله با این بیماری ها باید سیستم ایمنی قوی باشد و دارو ها بتوانند به محل عفونت برسند. در کسی که خونرسانی خوبی به پوستش انجام نمی شود؛ این اتفاق هم نمی افتد. به علاوه عفونت می تواند گسترش پیدا کند و حتی به سرطان تبدیل شود. به طور مثال زگیل تناسلی در فرد سیگاری ریسک بالایی برای تبدیل به سرطان های نواحی تناسلی دارد.

اثرات سیگار روی زنان

زنان عوارض بیشتری را با سیگار تجربه می کنند. این اتفاق به علت ویژگی های خاص فیزیولوژیک آنهاست.

به طور مثال خانم هایی که سیگار می کشند سخت تر باردار می شوند. این زنان ریسک مشکلات زیادی حین بارداری و زایمان دارند.

خانم هایی که در دوران بارداری سیگار می کشند احتمال بالایی برای سقط، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم دارند.

همچنین باید گفت که خانم ها حدودا در سن 50 یائسه می شوند. اما خانم های سیگاری در سن پائین تری یائسه و علائم شدید تری تجربه می کنند.

به طور کلی خانم ها پوست ظریف تری دارند و زودتر از آقایان علائم پیری را نشان می دهند. در نتیجه سیگار به روند پیری پوست آنها سرعت بسیار بیشتری می دهد.

زیبایی پس از ترک سیگار

سیگار ظاهری بد شکل به صورت می دهد اما دائمی نیست. کسی که سیگار را ترک کند می تواند تا حد زیادی زیبایی خود را برگرداند. ترک سیگار از همان روز های اول می تواند اثرات خود را روی پوست بگذارد. چراکه به سلول های پوستی اکسیژن بیشتری می رسد و پوست سالم تر به نظر می آید.

البته برای رفع چروک، لک و جوش باید اقدامات درمانی شروع شود.

به طور مثال درمان چروک و لک تا حد زیادی وابسته به لایه برداری پوست است. پس با کرم های لایه بردار، رتینول ها، یا لیزر هایی مثل لیزر CO2 فرکشنال می توانیم درمان را انجام دهیم.

آر اف نیدل فرکشنال هم از دستگاه های بسیار اثربخش است که می تواند همزمان به کلاژن سازی عمقی و چروک و لک سطحی پوست کمک کند.

مزوتراپی، پاکسازی پوست و روتین های پوستی درمانی برای درمان جوش های فعال بسیار موثر هستند. مقاله روتین پوستی کره ای را مطالعه کنید.

شاید تا سال ها طول بکشد که اثرات سیگار به طور کامل از بدن شما محو شود. اما هیچ وقت نا امید نشوید و بدانید با این کار کیفیت زندگی شما بسیار بهتر می شود.

کلام آخر:

سیگار می تواند به سلامت شما و اعضای خانواده آسیب های جبران ناپذیری بزند. اثرات سیگار روی پوست هم از این موارد است. سیگار پوست را زرد، پیر، پر از چروک و لک، جوش و افتاده می کند. این تغییرات بسیار واضح است و می توانید از مقایسه ی دو قلو های سیگاری و غیر سیگاری به راحتی متوجه آن شوید. زنان به نسبت مردان از سیگار آسیب بیشتری می بینند. در نتیجه برای زیبایی پس از ترک سیگار باید تلاش بیشتری بکنند. اقدامات کلینیکی مثل لیزر CO2 و همچنین روتین های پوستی می توانند تا حد زیادی به بازگشت پوست کمک کنند.

:منابع

https://dermnetnz.org/topics/smoking-and-its-effects-on-the-skin

https://www.webmd.com/smoking-cessation/

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *