لکه سفید قارچی چیست؟

لکه های قارچی سفید پوست

لکه سفید قارچی چیست؟

ارسال شده توسط: دکتر جعفری دیدگاه : 0 دیدگاه

شاید قارچ شما را به یاد فردی بدون بهداشت شخصی بیندازد. اما باید بدانید که لکه های سفید قارچی روی پوست ممکن است برای هر کسی اتفاق بیافتند. اگر در خود یا اطرافیانتان متوجه بروز لک های سفید در هر ناحیه از بدنشان شده اید و نگران هستید، باید بدانید که تینه آ ورسیکالر (پیتریازیس ورسیکالر) یکی از اصلی ترین دلایل بروز لک سفید یا قهوه ای روی پوست هستند. خبر خوش این است که این لک پوستی قابل درمان است و می تواند به راحتی رفع شود. اما تمایز بین لک سفید ناشی از قارچ و سایر علت های بروز لک سفید روی پوست مهم است.

لکه های سفید قارچی روی پوست

در این مقاله در مورد لک سفید یا قهوه ای ناشی از قارچ (tinea versicolor)، علائم، درمان و پیشگیری صحبت می کنیم. تا انتهای مقاله را مطالعه کنید و اگر سوالی برایتان ماند، سوالات خود را در کامنت از دکتر داروساز مجموعه بپرسید.

لک سفید ناشی از قارچ یا تینه آ ورسیکالر (پیتریازیس ورسیکالر) چیست؟

لک سفید روی پوست قارچی معمولا به علت افزایش رشد نوعی مخمر که زیر مجموعه ی قارچ ها است اتفاق می افتد. این بیماری مسری نیست و در بیشتر موارد به جز ظاهر متفاوت علائم خاصی ایجاد نمی کند. با این حال در صورت عدم درمان می تواند گسترش پیدا کند و موجب نگرانی شما شود. این قارچ به صورت طبیعی روی پوست ما وجود دارد و علت دقیق اینکه چرا در بعضی افراد لک سفید ایجاد می کند و در بعضی دیگر نه مشخص نیست.

لکه های قارچی چگونه ایجاد می شود؟

    • رطوبت، گرما، تغییرات هورمونی و لباس های تنگ نقش قابل توجهی در بروز این قارچ پوستی ایجاد می کنند. به صورتی که این اختلال پوستی در کشور های دورتر از خط استوا شیوع 1 درصدی و در کشور های استوایی شیوع 40 درصدی دارد.
    • تغییرات هورمونی و تحریک غدد چربی بدن به ساخت بیشتر سبوم در رشد این قارچ موثر هستند. به طوری که شیوع این بیماری در دوران بلوغ بیشتر است.
    • تابش آقتاب با تحریک بیشتر غدد چربی و ایجاد گرما رشد مخمر را بیشتر می کند. به علاوه از آنجایی که ناحیه های سفید با آفتاب تیره نمی شوند، تیره تر شدن باقی بخش های بدن می تواند ظاهر بخش های سفید را قابل توجه تر کند.
    • در افرادی که سیتم ایمنی تضعیف شده دارند، بروز بیماری های قارچی افزایش پیدا می کند. علت این اتفاق این است که در شرایط طبیعی سیستم ایمنی بدن مانع رشد زیاد از حد میکروارگانیسم های غیر بیماری زای بدن می شود. اما در صورت نقص سیستم ایمنی، این میکروارگانیسم ها می توانند رشد کنند و باعث بیماری شوند. به همین علت افرادی که به بیماری های نقص سیستم ایمنی مانند ایدز، دیابت و … مبتلا هستند یا از داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی مانند کورتون ها استفاده می کنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند.

لکه های ناشی از قارچ

همانطور که از نام تینه آ ورسیکالر یا پیتریازیس ورسیکالر مشخص است، الزاما تغییر رنگ پوست به سمت سفیدی نیست. این تغییر رنگ می تواند از سفید تا زرد، قرمز، صورتی و قهوه ای را شامل شود. البته در افرادی که پوست روشن تر دارند این بیماری به صورت لک های تیره و در افراد با پوست تیره تر بیشتر به صورت لک های روشن است.

تینه آ ورسیکالر یا لکه های سفید قارچی چه علائمی دارد و چگونه تشخیص داده می شود؟

در بالا به صورت کلی در مورد شیوع و علائم تینه آ ورسیکالر صحبت کردیم. با این حال این بیماری قارچی علاوه بر تغییر رنگ پوست علائم دیگری هم ایجاد می کند:

  • خارش محل تغییر رنگ یا اطراف آن
  • خشکی و پوسته پوسته شدن محل تغییر رنگ
  • پیوستگی بخش های تغییر رنگ یافته به مرور زمان
  • تیره نشدن بخش های سفید در مقابل آفتاب
  • بروز لکه های سفید، قهوه ای، صورتی، زرد یا قرمز بیشتر در پشت، کمر، قفسه سینه و شکم اتفاق می افتد.

معمولا پزشک با دیدن علائم بیمار و گرفتن شرح حال متوجه منشا تغییر رنگ پوست می شود. با این حال اگر بابت بیماری های دیگری مانند ویتیلیگو یا پیسی نگران هستید و می خواهید علت دقیق را بدانید، می توانید آزمایش دهید. در یکی از این آزمایش ها پزشک بخشی از لایه ی سطحی پوست را خراش می دهد و در زیر میکروسکوپ به دنبال سلول های مخمر می گردد.

یا اینکه با لامپ وود پوست ناحیه را معاینه می کند و متوجه رنگ زرد و سبز زیر لامپ می شود.

:منابع

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17719-tinea-versicolor#:~:text=There%20are%20some%20differences%20between,%2C%20mouth%2C%20fingers%20and%20hands.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *