11 روش عالی برای درمان چروک های پنجه کلاغی
ممکن است در آینه متوجه چروک های ریز اطراف چشم خود شوید. این چروک ها، چروک های پنجه کلاغی هستند. اگر در سنین پایین بروز پیدا کنند؛ احتمالا به علت عدم مراقبت صحیح از پوست است. اما در سنین بالا چروک پنجه کلاغی طبیعی است و باید با اقدامات کلینیکی و مراقبتی این چروک ها را بهتر کرد. در این مقاله در مورد علت بروز چروک های پنجه کلاغی، و روش های مختلف درمان خانگی، مراقبتی و کلینیکی حرف میزنیم.
علت ایجاد چروک پنجه کلاغی
پوست اطراف چشم نازک ترین پوست بدن است. طبیعی است که اولین نشانه های پیری در این بخش نازک ایجاد شود. خصوصا اگر شما از این پوست نازک مراقبت کافی نداشته باشید، خیلی زودتر متوجه این چروک ها می شوید.
چروک های پنجه کلاغی به علت حرکات ماهیچه ی چشم موقع خندیدن، گریه کردن و سایر احساسات ایجاد می شود. سایر ماهیچه های صورت ما هم هنگام نشان دادن احساسات، حرکت می کنند؛ اما پوست نازک دور چشم خیلی زودتر چروک می افتد.
البته به طور طبیعی و با افزایش سن هم این اتفاق می افتد؛ اما در کسانی که مراقبت صحیحی از پوست خود ندارند این چروک ها خیلی زودتر ایجاد می شود. پس به طور کلی ریسک فاکتور های بروز چروک های پنجه کلاغی شامل موارد زیر است:
- کسی که از ضدآفتاب و مرطوب کننده استفاده نمی کند؛
- کسی که از 20 سالگی کرم دور چشم ندارد؛
- کسی که از عینک آفتابی در طول روز استفاده نمی کند؛
- کسی که زیاد چشمان خود را با دست مالش می دهد؛
- کسی که به طور ژنتیکی ریسک پیرپوستی زودرس دارد؛
- و کسی که سیگار می کشد یا در معرض سیگار است خیلی زودتر به چروک های پنجه کلاغی دچار می شود.
درمان های خانگی چروک های پنجه کلاغی
نمی توانید از درمان های خانگی انتظار خیلی زیادی برای درمان چروک های پنجه کلاغی داشته باشید. این روش ها بیشتر جنبه ی پیشگیری و یا مراقبتی دارند. موادی که در درمان های خانگی استفاده می شوند معمولا خاصیت آبرسانی و تغذیه کننده ی پوست دور چشم را دارند.
شما می توانید از روش های خانگی زیر برای آبرسانی به پوست دور چشم، تغذیه کنندگی و بیشتر از همه حس بهتر استفاده کنید:
1. ماسک خیار:
خیار از آشنا ترین میوه هایی است که در فضای مجازی برای نشان دادن اسپا و مراقبت های خانگی استفاده می شود. خیار خنک است و حاوی آب زیادی است. شما می توانید پوره ی خیار را با دقت دور چشمان خود قرار دهید طوری که وارد چشم نشود. سپس بگذارید خشک شود و با آب سرد بشوئید.
2. آلوئه ورا:
آلوئه ورا از بهترین و موثر ترین گیاهان آبرسان و ضد التهاب است. ؤل آلوئه ورا را می توانید به کل صورت و حتی دور چشمان خود بزنید. حدود 20 دقیقه بگذارید ژل روی صورت بماند و سپس با آب ولرم بشوئید.
3. روغن جوجوبا و آرگان:
این روغن ها از روغن های سبکی هستند که برای صورت هم استفاده می شوند. به علت جذب سریع به پوست حس بسیار خوبی دارند و خصوصا پوست های خشک و نرمال با این روغن ها لذت زیادی می برند.
شما می توانید شب این روغن ها را به کل صورت و حتی دور چشم بزنید و بگذارید تا صبح بماند. البته اگر متوجه شدید که دارید جوش های ریز یا به عبارتی میلیا در اطراف چشمان خود می بینید؛ این روش به درد شما نمی خورد.
میلیا چیست؟
4. آووکادو:
از میوه هایی است که چربی گیاهی بالایی دارد و معمولا در محصولات پوست و موی خشک استفاده می شود. می توانید مقداری از بخش داخلی و نرم آووکادو را له کنید و همراه با آلوئه ورا دور چشمانتان قرار دهید. 10 دقیقه صبر کنید و سپس با آب ولرم بشوئید.
5. ماساژ دور چشم:
از موثر ترین روش های خانگی، ماساژ دور چشم است. شما با ماساژ جریان خون به صورت خود را افزایش می دهید. خون حاوی مواد مغذی است و با حرکت شما به سلول های پوست نازک دور چشم می رسد. در نتیجه تمام این مواد مغدی که قصد داشتید از طریق ماسک به پوست خود برسانید، از داخل به آن می رسند.
برای ماساژ صحیح باید تماما دستتان روی استخوان دور چشم باشد نه بخش نرم آن. همچنین حرکات شما باید چروک های پنجه کلاغی را هدف قرار دهد و حرکتی به سمت بالا داشته باشد.
درمان کلینیکی چروک های پنجه کلاغی
طبق نوع چروک پنجه کلاغی می توانیم درمان مناسب را انتخاب کنیم. به طور مثال اگر این چروک های پنجه کلاغی حین خنده ایجاد می شوند؛ بوتاکس گزینه ی بهتری است. به این چروک ها چروک دینامیک یا در نتیجه ی حرکت گفته می شود.
اگر این چروک ها ماندگار شده اند و بدون حرکات صورت نمایان هستند؛ فیلر، مزونیدل و یا لیزر درمانی مناسب ترند. به این دسته چروک، چروک های استاتیک گفته می شود که با عمیق تر شدن چروک های دینامیک ایجاد می شوند.
در زیر به صورت جزئی تر در مورد روش های کلینیکی درمان چروک پنجه کلاغی صحبت می کنیم.
6. تزریق بوتاکس دور چشم:
بوتاکس نوعی سم است که مقدار کمی از آن می تواند ماهیچه ها را فلج کند. با فلج شدن جزئی ماهیچه های اطراف چشم، آنها نمی توانند منقبض شوند. در نتیجه هنگام خنده یا نشان دادن سایر احساسات، چشمان شما گرد و بدون چروک باقی می مانند.
میزان ماندگاری بوتاکس حدود 4 تا 6 ماه است. پس اگر می خواهید مدت طولانی تری چروک دور چشم نداشته باشید؛ باید در فواصل معین آن را شارژ کنید.
7. تزریق فیلر دور چشم:
فیلر یا ژل می تواند فرورفتگی چروک را برگرداند. پس زمانی فیلر انتخاب می شود که چروک ها ماندگار شده باشند. برند های مختلفی از فیلر و با قیمت های متنوع در بازار وجود دارند و میزان ماندگاری هر کدام متفاوت است. هیالورونیک اسید (Hyaluronic acid) یکی از انواع فیلرهای موثر برای درمان این چروک ها است. اما به طور کلی ماندگاری 6 تا 18 ماهه را برای فیلر در نظر می گیرند. حتما مقاله “نکات بسیار مهم قبل از تزریق فیلر چشم” را بخوانید.
8. میکرودرم ابریژن:
این دستگاه با ذرات کوچک سمباده مانند خود می تواند پوست را لایه برداری کند. در نتیجه یک لایه از سطح پوست، لایه ی مرده، برداشته می شود. پس چروک های سطحی محو می شوند و چروک های عمقی کمتر به نظر می رسند. این روش می تواند به کلاژن سازی و خونرسانی پوست هم کمک کند.
9. مزونیدلینگ یا میکرونیدلینگ دور چشم:
در فرآیند نیدلینگ با آسیب جزئی به پوست می توانیم کلاژن سازی را تحریک کنیم. ذرات کوچک نیدل با نفوذ به پوست می توانند کاری کنند پوست جدید، صاف تر و یک دست تر باشد. البته اگر مزونیدل برای شما انتخاب شود اندکی متفاوت است. در مزونیدل در حین کار از کوکتل های جوانساز هم استفاده می شود. این کوکتل ها از طریق منافذ روی پوست ناشی از نیدل، وارد پوست می شوند. در نتیجه اثربخشی مزونیدل برای رفع چروک های دور چشم بسیار بیشتر از نیدل است.
10. لیزر درمانی چروک دور چشم:
لیزر درمانی می تواند از روش های مختلف به بهبود چروک های پنجه کلاغی کمک کند. اولین روش این است که لیزر با لایه برداری پوست، چروک های دور چشم را محو کند. به طور مثال لیزر سی او تو می تواند کار لایه برداری را انجام دهد.
دومین روش این است که لیزر در اعماق پوست کلاژن سازی را تحریک کند. به طور مثال دستگاه های آر اف فرکشنال یا آر اف نیدل فرکشنال می توانند امواج رادیوفرکانس را به بخش های زیرین پوست منتقل کنند. در نتیجه با حرارت و آسیب های جزئی کلاژن سازی تحریک می شود. البته این دستگاه یک نوع لیزر نیست چراکه از امواج رادیوفرکانس به جای لیزر استفاده می کند.
11. لیفت پوست دور چشم با نخ:
در این روش پزشک از نخ های مخصوصی که در پوست دور چشم جایگذاری می شود استفاده می کند. در نتیجه بدون هیچ جای بخیه ای پوست دور چشم کشیده می شود و چروک ها کمتر به نظر می رسند. ماندگاری این روش حدود 12 تا 18 ماه است. بعد از این چروک ها بر می گردند و باید دوباره این کار را تکرار کرد.
سخن آخر:
بروز چروک های پنجه کلاغی دور چشم کاملا طبیعی است. با افرایش سن مسلما نازک ترین پوست صورت قابلیت ارتجاعی خود را از دست می دهد. در نتیجه کم کم چروک ها از حالت دینامیک به حالت استاتیک تبدیل می شوند. پس اگر در سنین جوانی هستید بسیار مهم است که با کرم های دور چشم، ضدآفتاب و عینک آفتابی از ایجاد چروک دور چشم جلوگیری کنید. اگر سنتان بالاتر است و چروک های عمیق دور چشمتان شما را آزار می دهد، اقدامات کلینیکی باید در کنار مراقبت های خانگی انجام شوند. شما می توانید از بوتاکس، فیلر، لیفت با نخ، لیزر، آر اف، میکرودرم و نیدل برای بهبود این چروک های دور چشم استفاده کنید.
همچنین در کنار آن، روتین پوستی خانه ی شما باید از کرم های دور چشم و موادی مثل آنتی اکسیدان ها، ویتامین سی، رتینول و AHA تشکیل شده باشد. همچنین حتما هنگام بیرون رفتن از ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید. اگر بتوانید کلاه نقابدار هم بزنید که عالی است. پزشک شما ممکن است هر کدام از روش های درمان کلینیکی را انتخاب کند. اما باید بدانید که چروک های پنجه کلاغی دور چشم نیاز به مراقبت هر روزه در منزل هم دارند تا نتیجه ای ماندگار داشته باشند.
لینک مشاوره برای دریافت روتین پوستی
:منابع
https://www.medicalnewstoday.com/articles/under-eye-wrinkles#treatments
دیدگاهتان را بنویسید