فیلر جای جوش؛ مزایا، معایب،تصاویر قلب و بعد
برو پائین تر کارت تخفیف فیلر جای جوش را بردار. فراموش نکن، این تخفیف علاوه بر تخفیف جشنواره می باشد.
احتمالا چاله های فرورفته روی صورت خیلی از کسانی که جوش نوجوانی داشته اند دیده اید. یکی از راه های درمان، تزریق فیلر جای جوش است. در واقع ژل می تواند از دو طریق باعث پر کردن جای جوش شود. تزریق ژل به جای جوش می تواند جایگزین بافت فرورفته شود؛ همچنین فیلر برای جای جوش با تحریک تولید کلاژن، باعث می شود کم کم این فضاها با بافت طبیعی پوست پر شوند. در این مقاله به دلایل ایجاد جای جوش فرورفته، درمان جای جوش با فیلر، روش انجام، برند های فیلر جای جوش و مزایا و معایب این روش می پردازیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
انواع جای جوش و علت باقی ماندن جای جوش چیست؟
احتمالا دقت کرده باشید که جای جوش همه ی افراد به یک شکل نیست. در واقع در بعضی ها جای جوش فرورفته (آتروفیک) یا برآمده (هایپرتروفیک یا کلوئید) است. بعضی ها به صورت لک های قرمز یا قهوه ای و در بعضی ها اصلا جای جوش باقی نمی ماند. دلایل مختلفی برای این حالت وجود دارد. حتی بیماری های هورمونی در شکل جای جوش شما موثر هستند. نکته ی مهم این است که به علت آسیبی که به پوست در نتیجه ی جوش وارد شده است، پوست از خود واکنش نشان می دهد.
معمولا جای جوش در ابتدا ملتهب و قرمز است. به مرور و با کاهش التهاب، به رنگ قهوه ای در می آید. اگر میزان آسیب به پوست بیشتر باشد، به طور مثال در جوش های التهابی و عفونی، حتی ناحیه ی درم پوست هم آسیب می بیند. در نتیجه جای جوش به صورت فرورفته باقی می ماند.
اگر جای جوش شما به صورت لک باقی بماند، درمان متفاوتی با جای جوش فرورفته دارد. به طور مثال درمان های ضد لک، کرم های ترمیم کننده و در کنار یک روتین مراقبتی، برای این نوع جای جوش کافی است. اما اگر جای جوش شما به صورت فرورفتگی باشد، شرایط فرق می کند.
در جای جوش فرورفته، به علت التهاب جوش، رشته های کلاژن و الاستین پوست از بین می روند. در نتیجه برگشت این حالت، با قدرت ترمیم طبیعی پوست کافی نیست. تزریق فیلر جای جوش، یکی از روش هایی است که می تواند به شما کمک کند به صورت آنی جای جوش خود را در این شرایط بهتر کنید. در واقع تزریق فیلر جای جوش، یک روش سریع و غیر تهاجمی است که می تواند کمک کند به صورت موقتی جای بیشتر انواع جوش فرورفته رفع شود.
اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای تزریق ژل جای جوش هستید یا نه را پزشک و طی مشاوره تعیین می کند. معمولا جای جوش آتروفیک با لبه های گرد و قابل کشش، مناسب تزریق فیلر جوش هستند. اگر جای جوش به صورت نوک تیز و غیر قابل کشش باشد بهتر است روش های دیگر انجام شود.
تزریق فیلر جای جوش چگونه انجام می شود؟
تزریق فیلر یا ژل جای جوش غیر تهاجمی است. در واقع بدون بیهوشی و زیر بی حسی موضعی، تزریق در ناحیه ی کوچکی از صورت شما انجام می شود. این بخش می تواند پیشانی، گونه ها، دور دهان، چانه و هر بخشی که دچار نواحی فرورفته است باشد. پزشک متخصص با دقت و بدون آسیب به عروق، ژل را به ناحیه ی درم وارد می کند.
سپس شما می توانید بدون هیچ عارضه ای به کارهای روزانه ی خود بپردازید. البته باید با رعایت نکات بعد از تزریق فیلر جای جوش، کاری کنید که ماندگاری ژل جای جوش بیشتر شود.
بعد از تزریق ممکن است مقداری ناحیه ی مورد نظر متورم، قرمز یا کبود باشد. این حالت حدودا تا یک هفته طبیعی است و شما می توانید با کمپرس یخ، مقداری تورم پوست را کاهش دهید. هچنین برای افزایش سرعت کاهش التهاب پوست، باید تا حدود 24 ساعت از ورزش های سنگین و مالش پوست خود اجتناب کنید.
به علت اینکه در طی تزریق فیلر به جای جوش، پوست زخم می شود، باید در مورد داروهای مصرفی خود با پزشک صحبت کنید. اگر شما در حال مصرف داروهای رقیق کننده ی خون، مثل آسپرین، یا داروهای ضد التهابی مثل بروفن باشید؛ احتمال خونریزی و باقی ماندن التهاب وجود دارد.
پس نکته ی مهم این است که برای کاهش عوارض فیلر برای جای جوش و اثرگذاری بیشتر، حتما به مراکز معتبر و به پزشک متخصص مراجعه کنید.
تصاویر قبل و بعد از فیلر
فیلر می تواند سیاهی زیر چشم شما را محو کند، یا جای زخم و اسکار را برایتان بپوشاند. تصاویر دو نمونه از دیگر کاربردهای فیلر را در اینجا ببینید.
مزایای فیلر جای جوش چیست؟
نکته ی جالبی که در مورد فیلر جای جوش وجود دارد؛ این است که به دو طریق باعث پر کردن جای جوش می شود. اولا، زمانی که شما فیلر تزریق می کنید، به صورت آنی متوجه کاهش مناطق فرورفته ی صورت خود می شوید. در واقع با بیشتر برند های فیلر، نیازی به صبر نیست و بلافاصله پوست شما صاف تر وبرآمده تر می شود.
ثانیا، فیلر ها از موادی تشکیل شده اند که می توانند باعث تحریک سلول های فیبروبلاست به کلاژن سازی شوند. در نتیجه با تزریق مکرر ژل جای جوش، به مرور فاصله ی بین دفعات تزریق کم می شود.
از سایر مزایای فیلر جای جوش باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- این روش به نسبت هزینه ی آن، ماندگاری قابل توجهی دارد. بسته به ویژگی های بدن هر شخص و نوع برندی که استفاده می کند، ممکن است فیلر از 3 ماه تا یک سال ماندگاری داشته باشد.
- تزریق ژل جای جوش، یک روش غیر تهاجمی است و نیازی به دوران نقاهت ندارد. در نتیجه شما می توانید به سرعت به نتیجه ی ایده آل خود برسید و به کار های عادی خود بپردازید.
- تزریق فیلر برای جای جوش از روش هایی است که می تواند به صورت ترکیبی با سایر درمان ها، مثل لیرز درمانی، انجام شود. در نتیجه میزان اثربخشی، از لیزر یا فیلر به تنها بسیار بیشتر می شود. همچنین با این کار سرعت بهبودی بسیار افزایش پیدا می کند.
برند های فیلر جای جوش
برند های مختلف با کاربرد های متنوعی وجود دارند. به طور مثال برند های بلافیل، ژویدرم، رستیلن، اسکالپترا و بلوترو از بهترین برند های موجود در بازار هستند که از مواد زیر استفاده می کنند:
-
هیالورونیک اسید:
این ماده به صورت طبیعی در بدن وجود دارد. در نتیجه مزیت برند هایی که از هیالورونیک اسید استفاده می کنند، این است که عارضه ی احتمالی کمتری دارند. این ماده به خوبی آب را به خود جذب می کند و می تواند باعث حجم گیری آنی محل تزریق شود. البته ماندگاری آن از بلافیل کمتر است. هیالورونیک اسید در برند های ژویدرم و رستیلن وجود دارد.
-
پلی متیل متاکریلات همراه با کلاژن:
یک فیلر با ماندگاری طولانی (حدود یک سال) است که از کلاژن گاوی و دانه های پلی متیل متاکریلات تهیه می شود. نکته ی مهم هنگام انتخاب این فیلر این است که بالای 21 سال سن، و از قبل در مورد حساسیت های احتمالی اطلاع داشته باشید. در واقع اگر شما به کلاژن گاوی حساسیت داشته باشید، نباید از فیلر های حاوی این ماده استفاده کنید. این مواد در فیلر بلافیل وجود دارند. بلافیل تنها فیلری است که برای جای جوش فرورفته تائیدیه ی سازمان غذا داروی آمریکا را دارد. البته این به این معنا نیست که برای تمامی موارد اسکار مناسب است. شما بلافاصله بعد از تزریق بلافیل متوجه بالاتر آمدن جای جوش خود می شوید؛ حتی به مرور و بخاطر دانه های پلی متیل متاکریلات نتایج بهتر هم می شود.
-
پلی ال لاکتیک اسید:
برخلاف بقیه ی مواد، این ماده فضای خالی پوست را مستقیما پر نمی کند. بلکه با تحریک کلاژن سازی در سلول های فیبروبلاست، کاری می کند که به مرور و با تزریق های مکرر جای جوش پر شود. پلی ال لاکتیک اسید باید ابتدا تا سه ماه، هر ماه یک بار، و سپس به صورت سالیانه شارژ شود. این ماده در فیلر اسکالپترا وجود دارد.
-
تزریق چربی:
شما می توانید در صورت صلاحدید پزشک از تزریق چربی استفاده کنید. چربی از نواحی مشخص بدن شما برداشته می شود و در نواحی فرورفته تزریق می شود. ماندگاری این روش بیشتر و ریسک عوارض جانبی آن کمتر است. البته در مورد نتیجه نمی توانیم به صورت دقیق نظر دهیم. چراکه بستگی دارد چقدر از سلول های چربی می توانند از عروق خونی کنار خود استفاده کنند و زنده بمانند. معمولا حدود 50 درصد از این چربی باقی می ماند و به همین علت نیاز به شارژ مجدد برای نتیجه ی ایده آل است.
عوارض فیلر جای جوش
به صورت کلی فیلر جای جوش یک روش کم تهاجمی و با عوارض موقتی و ملایم است. البته این در شرایطی است که شما به کلینیک معتبری مراجعه کرده باشید که در آن پزشک متخصص کار تزریقات را انجام می دهد. همچنین در کلینیک های مجوز دار، شما می توانید به اصالت و کیفیت فیلر مورد نظر خود مطمئن باشید. اما اگر تزریق فیلر در مکان های غیر تخصصی مثل آرایشگاه ها انجام شود، می تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد.
- حساسیت به مواد بی حسی
- حسیاسیت به خود فیلر و نکروز پوست
- تشکیل توده توسط فیلر در محل تزریق
- واکنش شدید به کلاژن حیوانی
- تغییر رنگ محل تزریق
- انسداد عروق خونی به صورت نادر
کلام آخر:
افراد زیادی وجود دارند که جای جوش آنها ممکن است به صورت نواحی فرورفته روی صورت باقی بماند. این افراد باید حتما قبل از تزریق فیلر جای جوش، یاد بگیرند از دستکاری جوش های خود اجتناب کنند. سپس می توانند از مزایای فیلر برای جای جوش استفاده کنند تا به سرعت جای جوش فرورفته بهبود پیدا کند. تزریق ژل جای جوش یک روش دائمی نیست. بلکه یک روش موقتی، سریع، بدون دوره ی نقاهت و موثر است که با تزریقات مکرر در فواصل منظم، کاری می کند شما تا مدت های طولانی پوستی صاف داشته باشید. تنها نکته ی مهم این است که برای جلوگیری از عوارض ژل برای جای جوش، به کلینیک های معتبر مراجعه کنید. پزشک با در نظر گیری شرایط شما، با دقت و با احتمال کمترین عارضه، تزریق فیلر جای جوش فرورفته را انجام می دهد.
:منابع
https://www.healthline.com/health/acne/fillers-for-acne-scars
دیدگاهتان را بنویسید